Δημήτρης Βερβεσός: Αντιδράσεις για το “κορονοπάρτι” στο γραφείο του – Τι απαντά

Δημήτρης Βερβεσός: Αντιδράσεις για το “κορονοπάρτι” στο γραφείο του – Τι απαντά
Ο Δημήτρης Βερβεσός Eurokinissi

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι φωτογραφίες από τη μάζωξη στο γραφείο του πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού. Τι δηλώνει ο ίδιος.

Τα γενέθλιά του γιόρτασε την Παρασκευή (20/11) ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτρης Βερβεσός, στο γραφείο του, με τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και τα social media να προκαλούν αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, σχολιάστηκε έντονα το γεγονός ότι συνωστίστηκαν εν μέσω lockdown περίπου δέκα άτομα σε ένα μικρό χώρο χωρίς μάσκες, πραγματοποιώντας ένα μικρό γλέντι με κάποιους να το αποκαλούν “κορονοπάρτι”.

Τι απαντά ο Δημήτρης Βερβεσός

Απαντώντας στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο Δημήτρης Βερβεσός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως επρόκειτο για φίλους, συγγενείς και στενούς συνεργάτες του, ενώ τονίζει πως ο ίδιος φορούσε μάσκα.

Συγκεκριμένα ο κ. Βερβεσός αναφέρει τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της υγειονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, προέταξα ως απόλυτη προτεραιότητα την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας και το πρόταγμα αυτό χαρακτηρίζει μέχρι σήμερα όλες τις δράσεις και τις αποφάσεις μου. Και θα τις χαρακτηρίζει και στο μέλλον. Όλοι το γνωρίζουν αυτό.

Την 20.11.2020, ημέρα των γενεθλίων μου, ευρισκόμενος στο γραφείο μου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, για ενεργείς τηλεδιασκέψεις για την προώθηση ζητημάτων του κλάδου (ακρόαση φορέων στη Βουλή, συνεδρίαση ΛΕΔΕ), κατά τις απογευματινές ώρες, με επισκέφθηκαν, με δική τους πρωτοβουλία και για περιορισμένο χρόνο, συγγενικά μου πρόσωπα και στενοί συνεργάτες, με τους οποίους διατηρώ καθημερινή και εκ του σύνεγγυς συνεργασία, για να μου ευχηθούν.

Αναλαμβάνω την ευθύνη στο μέτρο που δεν επέμεινα στη συγκεκριμένη στιγμή κάποιοι εκ των παρευρισκομένων να φορούν μάσκα, παρότι εγώ φορούσα και παρότι ευρισκόμασταν σε χώρο υγειονομικά προστατευμένο, λόγω της εγκατάστασης και λειτουργίας συσκευών αποστείρωσης του αέρα (UV stailizer) για την προστασία από τον κορονοϊό.

Κατά τα λοιπά, αφήνω στην κρίση όλων την διάσταση που έχει λάβει μία ανθρώπινη και οικογενειακή στιγμή μου».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα