Γιατί σταμάτησαν οι εργασίες στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά

Διαβάζεται σε 3'
Εργοτάξιο για καιρό φαίνεται πως θα μείνει ο το πρώην στρατόπεδο Σταυρούπολης
Εργοτάξιο για καιρό φαίνεται πως θα μείνει ο το πρώην στρατόπεδο Σταυρούπολης Paralaxxi

Νέα αναβολή στην ολοκλήρωση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη. Ερωτηματικά για το χρονοδιάγραμμα.

Νέα αναβολή φαίνεται να παίρνει η ολοκλήρωση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη, γεγονός που γεννά ερωτηματικά για το χρονοδιάγραμμα και την ημερομηνία παράδοσης του έργου.

Όπως αναφέρει το Parallaxi, οι εργασίες εδώ και μερικές μέρες στο πρώην στρατόπεδο που προορίζεται για Μητροπολιτικό Πάρκο έχουν σταματήσει. Λόγος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι η αδυναμία πληρωμής στην ανάδοχο εταιρία.

Αυτό σημαίνει ότι η παράταση που έχει ήδη δοθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2024 δεν αρκεί, καθώς είναι αδύνατον με τους συγκεκριμένους ρυθμούς να αποπερατωθεί το έργο στις προβλεπόμενες ημερομηνίες. Μάλιστα υπάρχει και σχετικό έγγραφο από την ανάδοχο εταιρία, η οποία ενημερώνει τη δημοτική αρχή του Παύλου Μελά για την παύση εργασιών στο σημείο, καθώς ένας λογαριασμός δεν έχει πληρωθεί εγκαίρως.

Εν συνεχεία, όπως αναφέρει το Parallaxi, στο Πάρκο αναμένεται να να φυτευτούν 10.000 δέντρα, κάτι που όμως δεν έχει συμβεί ως τώρα, αλλά ούτε και φαίνεται να υλοποιείται άμεσα αφού το κέντρο νερού δεν λειτουργεί. Οι δεξαμενές έχουν μπει εδώ και 4 μήνες, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, ενώ προσφάτως εντοπίστηκαν και προβλήματα με το υπέδαφος.

Τι απαντά ο δήμαρχος της περιοχής

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Δημήτρη Ασλανίδη: “είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα οι εργασίες έχουν σταματήσει. Γιατί συνέβη αυτό; Ο ανάδοχος του έργου είχε υποβάλει αίτημα για να πληρωθεί στα τέλη του 2023. Ωστόσο, η διαχειριστική αρχή που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα απέσυρε τα χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου διότι ολοκληρωνόταν το ΕΣΠΑ εκείνης της περιόδου”.

Και συμπληρώνει: “Αναμένουμε να εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ, η οποία θα επανεκκινεί την χρηματοδότηση του έργου ως ενταγμένο στο νέο ΕΣΠΑ. Αυτό ισχύει πανελλαδικά για όλα τα μεταφερόμενα έργα από το παλιό στο νέο ΕΣΠΑ. Μόλις εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ, η διαχειριστική αρχή θα περάσει τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου και ο δήμος με τη σειρά του θα πληρώσει τον ανάδοχο του έργου. Πρόκειται για μια δυσλειτουργία στη χρηματοδότηση του έργου, που προέκυψε από τους κανόνες διαχείρισης του ΕΣΠΑ”.

Τι θα περιλαμβάνει το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη που είχε εκπονηθεί από τους Πρόδρομο Νικηφορίδη και Bernard Cuomo σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παύλου Μελά, το μελλοντικό Μητροπολιτικό Πάρκο θα είναι ένας χώρος ανοιχτός, προσβάσιμος και φιλικός σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς, ένας δημοκρατικός χώρος.

Θα είναι είναι ένας χώρος περιπάτου, ανάπαυσης, αθλητισμού, πολιτισμού, κοινωνικοποίησης, δράσεων πολλαπλών μορφών και πάνω από όλα ένας τόπος απόδρασης από τη δύσκολη καθημερινότητα της πόλης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα