Υπόθεση GameStop: Γιατί οι επενδυτές του Reddit υιοθετούν γορίλες

Υπόθεση GameStop: Γιατί οι επενδυτές του Reddit υιοθετούν γορίλες

Η κοινότητα WallStreetBets άφησε στην άκρη την πολύκροτη υπόθεση των μετοχών της GameStop αλλά και αυτές της AMC. Η νέα τους επένδυση δεν αφορά επιχείρηση, ούτε καν bitcoins.

Στον απόηχο της υπόθεσης GameStop και του ράλι ανόδου που προκάλεσε στο αμερικάνικο χρηματιστήριο, οι μικροεπενδυτές του Reddit έβαλαν μπρος για μια ακόμα ιδιόμορφη επένδυση. Με τα κέρδη τους από τις μετοχές, αποφάσισαν να υιοθετήσουν συμβολικά γορίλες!

Οι υιοθεσίες έγιναν μέσω δωρεών που ξεπέρασαν τα 300.000 δολάρια στο ταμείο για τη διάσωση άγριων ζώων Dian Fossey Gorilla Fund.

Γιατί όμως εστίασαν συγκεκριμένα στους γορίλες; Πρόκειται για ένα “εσωτερικό” αστείο ανάμεσα στα μέλη της κοινότητας, καθώς ο ένας μικροεπενδυτής αποκαλεί τον άλλο “πίθηκο” στις μεταξύ τους συζητήσεις.

Οι υιοθεσίες ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο, όταν ένα μέλος της κοινότητας – μέτοχος της GameStop- υιοθέτησε ένα μωρό γορίλα, τον Urungano. Η κίνηση αυτή έγινε ήταν η αφορμή ώστε να πραγματοποιηθούν χιλιάδες υιοθεσίες άγριων ζώων μέσω του συγκεκριμένου ταμείου, ενώ και μέσα στην κοινότητα WallStreetBets υπήρχε ενεργό μήνυμα που πρόετρεπε τους επενδυτές να χρησιμοποιήσουν κεφάλαια που δεν τα έχουν επενδύσει σε κάποια μετοχή για να υιοθετήσουν γορίλες.

Οι WallStreetBets στο ξέκινημα της χρονιάς, κατάφεραν να προκαλέσουν αύξηση ύψους 1500% της ονομαστικής τιμής της μετοχής της GameStop. Αυτή η κίνηση έγινε η αφορμή για να ξεκινήσει ένας έντονος προβληματισμός σχετικά με το εάν οι μικροεπενδυτές και οι επενδυτές χρηματοοικονομικών οργανισμών έχουν ισάξια πρόσβαση στην Wall Street.

Την περασμένη Δευτέρα, μέλος των WallStreetBets ανέφερε πως οι επενδυτικές τους κινήσεις, όπως και η υιοθεσία των άγριων ζώων, έχουν ως στόχο να περάσουν το μήνυμα πως η χρηματιστηριακή αγορά μπορεί να είναι προσβάσιμη και σε απλούς ανθρώπους. Μέλη του group έχουν κατά καιρούς τονίσει πως τα κέρδη των επενδύσεων τους θα επιστραφουν σε υπαλλήλους της GameStop για την κάλυψη των ιατρικών και όχι μόνο, αναγκών τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version