Κορονοϊός: Δύο νέα κρούσματα, πρώτο στην Αθήνα

Κορονοϊός: Δύο νέα κρούσματα, πρώτο στην Αθήνα
Κορονοϊός στην Ελλάδα Eurokinissi

Συνολικά τρία κρούσματα του κορονοϊού έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια 38χρονη και το γιο της στη Θεσσαλονίκη και για μια νεαρή γυναίκα στην Αθήνα, που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.

Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού καταγράφηκε στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον γιο της 38χρονης που νοσεί από τον Covid-19 και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκης.

Επίσης εντοπίστηκε και το πρώτο κρούσμα στην Αθήνα σε νεαρή γυναίκα η οποία είχε επίσης ταξιδέψει σε πληγείσα περιοχή της Ιταλίας και η οποία είναι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σύζυγος στελέχους ναυτιλιακής εταιρείας η οποία στεγάζεται στο κτίριο του ΣΚΑΪ. Η γυναίκα μεταφέρεται από την ιδιωτική κλινική στην οποία νοσηλεύτηκε αρχικά στο νοσοκομείο Αττικό. Η γυναίκα αυτή εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς στην Αθήνα και όροφος του κτιρίου απολυμαίνεται.

Περισσότερα στοιχεία για την ηλικία ή το χρόνο του ταξιδιού της συγκεκριμένης γυναίκας δεν έγιναν γνωστά. Θα υπάρξει ιχνηλάτηση των επαφών και της συγκεκριμένης γυναίκας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, ανακοινώθηκε πως η 38χρονη διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό μετά την επιστροφή της αεροπορικώς από το Μιλάνο της Ιταλίας, το βράδυ της Κυριακής.

Όπως ανακοινώθηκε, όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη – φίλοι, μέλη οικογένειας και συνταξιδιώτες – θα υποβληθούν σε εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα δεν υπήρξε υψηλού κινδύνου επαφή του παιδιού καθώς δεν είχε πάει σχολείο τη Δευτέρα, ενώ την επόμενη είχε πάει εκδρομή. Όμως θα γίνουν έλεγχοι σε κάποια παιδιά. Για προληπτικούς λόγους το σχολείο του παιδιού θα παραμείνει κλειστό για 14 μέρες.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια στο πλαίσιο της γενικότερης προστασίας του πληθυσμού αποφασίστηκε η ματαίωση όλων των εκδηλώσεων για το Καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε την αναστολή όλων των δημοσίων εκδηλώσεων που αφορούν στο Καρναβάλι.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε ότι στα παιδιά η νόσος εκδηλώνεται ήπια και ότι οι έλεγχοι και τα μέτρα που λαμβάνονται για το σχολείο είναι προληπτικά και δεν υπάρχει θέμα πανικού. Συγκεκριμενοποίησε ότι στο πλαίσιο των ελέγχων στοχεύονται οι υψηλού κινδύνου επαφές. Οι συγκεκριμένες επαφές αφορούν στην πάνω από 15 λεπτά κοντινή επαφή ενός ατόμου που νοσεί, κάποιος που έχει δώσει χειραψία μια αγκαλιά κλπ. Σε αυτούς τους ανθρώπους έχει απόλυτη σημασία να περιορίζονται για 14 μέρες και να παρακολουθούν την υγεία τους και αν εμφανίσουν συμπτώματα να ειδοποιούν τις αρχές.

Ο κ. Τσιόδρας σημειώνει ότι οι έλεγχοι που θα γίνουν, γίνονται καθ’ υπερβολή στη γεωγραφική περιοχή του σχολείου και όχι μόνο στην τάξη. Το δε παιδί δεν φαίνεται να είχε έρθει σε στενή επαφή με άλλα παιδιά, αλλά για να είμαστε απόλυτα σίγουροι θα ακολουθήσουν οι έλεγχοι.

*Ο κορονοϊός έφτασε και στην Ελλάδα. Δείτε πώς μεταδίδεται ο ιός και πώς μπορείτε να προστατευτείτε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα