Κορονοϊός: Ποια σχολεία είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων

Κορονοϊός: Ποια σχολεία είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων
shutterstock

Άλλο ένα σχολείο προστέθηκε στη λίστα του υπουργείου Παδείας με τις σχολικές μονάδες και τα τμήματα που παραμένουν κλειστά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Τμήματα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας έκλεισαν μέχρι τις 27 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον σχετικό κατάλογο του υπουργείου Παιδείας με τις κλειστές σχολικές μονάδες λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στο σχολέιο εμφανίστηκε κρούσμα κορoνοϊού σε μαθητή που σχετίζεται με το οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού.

Χθες το υπουργείο ανακοίωσε την αναστολή λειτουργίας τμημάτων σε άλλα τέσσερα δημοτικά σχολεία, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Κάλυμνο.

Πρόκειται για τμήματα

  • του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου,
  • των “Εκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη”, στη Λάρισα,
  • του 3ου Δημοτικού Σχολέιου Ευκαρπίας και
  • όλο το 2ο Δημοτικό Σχολέιο Καλύμνου.

Τα σχολεία άνοιξαν ξανά το πρωί της Δευτέρας με μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, που αφορούν την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα πρέπει τα σχολεία να είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά.

Ειδικά μέτρα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που θα μπορούν να παρέχουν προς πώληση. Ακόμη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών. Σχολαστικοί καθαρισμοί σε αίθουσες και εξοπλισμό προβλέπονται ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα.

Επιπλέον μέτρα πρόληψης αυτή τη φορά αφορούν στην αποφυγή συγχρωτισμού κατά την έλευση και αποχώρηση των μαθητών και των μαθητριών από τα σχολεία. Ειδικότερα, προβλέπεται διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών).

Ακόμη, όσα σχολεία διαθέτουν περισσότερες της μίας εισόδου καλούνται να τις χρησιμοποιούν.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα