Novartis: Στους εισαγγελείς το πόρισμα – Καλούνται για εξηγήσεις πολιτικά πρόσωπα

Novartis: Στους εισαγγελείς το πόρισμα – Καλούνται για εξηγήσεις πολιτικά πρόσωπα
Τα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας NOVARTIS ELLAS στην Μεταμόρφωση Eurokinissi

Το περιεχόμενό του αναμένεται να οδηγήσει τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς στις επόμενες κινήσεις τους, μεταξύ των οποίων και η άσκηση ποινικών διώξεων. Μάλιστα ορισμένα από τα 10 εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα θα περάσουν το εισαγγελικό κατώφλι προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι.

Στα χέρια των εισαγγελικών αρχών βρίσκεται πλέον το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πολυσέλιδο πόρισμα που αγγίζει τις 3.000 σελίδες, καταπιάνεται ουσιαστικά μόλις με πέντε φάρμακα και την τιμολόγησή του για το χρονικό διάστημα 2006-2014, και κυρίως -για την πλειοψηφία των φαρμάκων- την περίοδο 2012-2014. Κατά τις ίδιες πηγές, τα επίμαχα σκευάσματα ανήκουν στα ιδιαίτερα ακριβά, με κόστος που ξεπερνούσε τα 1000 ευρώ, για καρκινοπαθείς ή για ασθενείς με σοβαρά θέματα όρασης.

Μάλιστα, το πόρισμα φέρεται να περιέχει εκατοντάδες στοιχεία από πολλές πηγές, όπως τον ΕΟΦ αλλά και την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ τα οποία έχουν διασταυρωθεί και αξιολογηθεί προκειμένου να καταλογιστούν ευθύνες κρατικών λειτουργών.

Πάντως, η παράδοση του πολυαναμενόμενου πορίσματος στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς αναμένεται να οδηγήσει σε εξελίξεις, αφού πλέον οι εισαγγελείς ελέγχοντας τα στοιχεία θα προχωρήσουν στην άσκηση ή μη ποινικών διώξεων σε βάρος εμπλεκόμενων προσώπων, ενώ παράλληλα θα μπορέσουν να κάνουν μία εκτίμηση ως προς τη ζημία που φέρεται να υπέστη το ελληνικό Δημόσιο.

Μάλιστα, φαίνεται πως ορισμένα από τα 10 εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα θα περάσουν το εισαγγελικό κατώφλι προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι, ενώ κάποιοι από αυτούς, όπως όλα δείχνουν, δεν θα κληθούν καθώς δεν προκύπτουν στοιχεία σε βάρος τους, οδηγώντας αυτό τος μέλος της έρευνα στο αρχείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version