Παιδιά και ζωάκια με ειδικές ανάγκες ζούνε μαζί την διαδικασία αποκατάστασης

Παιδιά και ζωάκια με ειδικές ανάγκες ζούνε μαζί την διαδικασία αποκατάστασης
Facebook Safe in Austin

Ένα αγρόκτημα στο Τέξας των ΗΠΑ, έχει στόχο να βοηθήσει στην αποκατάσταση τραυματισμένων ή κακοποιημένων ζώων, παράλληλα με την αποκατάσταση παιδιών με αναπηρίες.

Η διάσωση τραυματισμένων ή εγκαταλελειμμένων ζώων είναι μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες που μπορούμε να βιώσουμε και συχνά όσοι νοιάζονται για την ευημερία άλλων πλασμάτων νιώθουν πως μαζί με αυτά “σώθηκαν” και οι ίδιοι.

Ένα καταφύγιο ζώων στο Τέξας των ΗΠΑ πάει την ιδέα “Ποιος έσωσε ποιον;” ένα βήμα παραπέρα.

Το Safe in Austin διαμορφώθηκε με την σημερινή του μορφή, όταν η ιδρύτρια, Jamie Wallace-Griner παρατήρησε την αλληλεπίδραση μεταξύ του αυτιστικού γιου της και του σκύλου του, που έχει ονομάσει “Άγγελο”.

“Πάντα αγαπούσαμε τα ζώα, αλλά όταν ο Άγγελος μπήκε στην οικογένειά μας, έγινε ξεκάθαρα σαφές πώς η αγάπη ενός ζώου μπορεί να είναι κυριολεκτικά, θαυματουργή!” είπε η Jamie. “Ο Άγγελος έδωσε στον γιο μου αυτοπεποίθηση και δύναμη πέρα από οτιδήποτε μπορούσα να κάνω ως μητέρα του. Παρείχε προστασία από τους φόβους του, κατανόηση των σκέψεών του και δύναμη μεγαλύτερη από τις αναπηρίες του”.

Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι ότι μια από τις πιο δύσκολες συναισθηματικές προκλήσεις για ανάπηρα παιδιά ή των οποίων η συμπεριφορά ή η εμφάνιση τους ξεχωρίζει από τους συνομηλίκους τους προέρχεται από την αίσθηση ότι δεν ταιριάζουν, η Wallace-Griner και ο σύζυγός της, David Griner, αγόρασαν ένα παλιό αγρόκτημα στο Leander του Τέξας, με όνειρο να το μετατρέψουν σε καταφύγιο και κέντρο αποκατάστασης ζώων.

Αλλά περισσότερο από αυτό, θα προσφέρουν επίσης ένα ασφαλές καταφύγιο σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, αναπηρίες, προβλήματα ψυχικής υγείας ή με ιστορικά συναισθηματικών τραυμάτων.

Ο Wallace-Griner λέει ότι η αποστολή Safe in Austin είναι “να σώσει ζώα από σοβαρή κακοποίηση ή παραμέληση, να αποκαταστήσει και να αποκαταστήσει αυτά που είναι σε θέση και να προσφέρει ένα ασφαλές και στοργικό σπίτι για τους υπόλοιπους”.

Με τα χρόνια, καθώς το αγρόκτημα έχει αναπτυχθεί, ο πληθυσμός έχει αυξηθεί ώστε να περιλαμβάνει κοτόπουλα, χοίρους και κατσίκες, πολλά από τα οποία έχουν ειδικές ανάγκες.

“Έχουμε ζώα που είναι τυφλά ή κωφά, έχουν διαβήτη, εγκεφαλική παράλυση, παραμορφώσεις, χαμένα άκρα, σπασμένες σπονδυλικές στήλες… όλα γίνονται μέλη της οικογένειάς μας”, δήλωσε η Wallace-Griner.

Αυτή την στιγμή, το αγρόκτημα αριθμεί 20 σκυλιά, 14 γάτες, οκτώ άλογα, 32 κατσίκες, τέσσερα κουνέλια, τρεις χελώνες, έναν παπαγάλο, τέσσερις γαλοπούλες, πολλά κοτόπουλα, 18 χοίρους και τέσσερις αγελάδες.

Πριν από την πανδημία του κορονοϊού, το Safe in Austin ήταν ανοιχτό για το κοινό. Η πανδημία σήμαινε τη θέσπιση περιορισμών ασφαλείας, οι οποίοι περιόρισαν τον αριθμό των επισκεπτών που μπορούσαν να φιλοξενηθούν με ασφάλεια.

Ακόμα κι έτσι, η Wallace-Griner προσπαθεί να διασφαλίσει ότι όλοι όσοι έχουν ανάγκη θα καταφέρουν να επισκεφτούν τα ζωάκια.

“Ποτέ δεν ανεβαίνετε τόσο ψηλά όσο όταν σκύβετε για να βοηθήσετε ένα παιδί ή ένα ζώο”, είπε. “Σώζοντας ένα ζώο δεν αλλάξουμε τον κόσμο, αλλά για αυτό το ζώο, ο κόσμος θα αλλάξει για πάντα!”

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα