Πανεπιστήμιο Κρήτης: Πώς θα πάρουν οι απόφοιτοι τα πτυχία τους

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Πώς θα πάρουν οι απόφοιτοι τα πτυχία τους
Απολύμανση σε εκπαιδευτικό χώρο MotionTeam

Το πανεπιστήμιο Κρήτης ξεκίνησε και πάλι κανονικά τη λειτουργιά του όμως οι τελετές ορκωμοσίας έχουν αναβληθεί λόγω κορονοϊού. Οι απόφοιτοι θα παραλάβουν τα πτυχία τους δίχως τελετή ορκωμοσίας.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, το πανεπιστήμιο Κρήτης έχει αναβάλει τις τελετές ορκωμοσίας λόγω κορονοϊού και οι απόφοιτοι απορούν αν θα παραλάβουν τα πτυχία τους. Πρόσφατη ανακοίνωση της Πρυτανείας αναφέρει ότι παρά την αναβολή των ορκωμοσιών του Μαρτίου και του Απριλίου, τα πτυχία των απόφοιτων θα εκδοθούν και θα δοθούν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Όσοι από τους πτυχιούχους επιθυμούν να συμμετέχουν σε μεταγενέστερη ορκωμοσία θα πρέπει να το αναφέρουν στη γραμματεία του τμήματος.

Αναλυτικά το μήνυμα της κοσμήτορος :

«Προς τους επί πτυχίω φοιτητές και φοιτήτριες των Τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής

Αγαπητές και αγαπητοί απόφοιτοι της Φιλοσοφικής Σχολής,

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στις 7.3.2020 , η προγραμματισμένη για τις 11.3.2020 τελετή απονομής πτυχίων ακυρώνεται για λόγους δημόσιας υγείας. Κάθε φοιτητής/φοιτήτρια μπορεί να παραλάβει το πτυχίο του/της από την Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής, παρουσία του/της Προέδρου του Τμήματος, ως εξής: Τμήμα Φιλολογίας 9:00-9.45, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας 9:45-10.30, Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών 10:3011.15.

Όσοι φοιτητές/φοιτήτριες το επιθυμούν μπορούν να λάβουν μέρος στην επόμενη ορκωμοσία, εκείνη του Ιουλίου, αφού ενημερώσουν τη Γραμματεία του Τμήματός τους. Επίσης για όσους/όσες δεν επιθυμούν να έρθουν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης οι Γραμματείες θα φροντίσουν ώστε να παραλάβουν το πτυχίο τους στη διεύθυνση που θα ορίσουν.

Λυπάμαι για την αναστάτωση που προκλήθηκε φέτος, αντιλαμβανόμαστε όμως όλοι ότι τα μέτρα αυτά κατά της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού είναι άκρως απαραίτητα.

Σας συγχαίρω για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών σας και περιμένω να σας συγχαρώ και από κοντά στο γραφείο της Κοσμητείας.

Η Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής

Καθηγήτρια Αγγέλα Καστρινάκη.»

Ανακοίνωση Πρυτανείας Πανεπιστημίου Κρήτης

«Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Ρέθυμνο από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 λειτουργεί κανονικά. Δημοσιεύματα που αναφέρονται στη μη λειτουργία του Ιδρύματος είναι παντελώς αναληθή».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα