Πάτρα: Αστυνομικός κλοιός στον Άγιο Ανδρέα- Χωρίς πιστούς η Θεία Λειτουργία

Πάτρα: Αστυνομικός κλοιός στον Άγιο Ανδρέα- Χωρίς πιστούς η Θεία Λειτουργία
Αυστηρά μέτρα στον ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα Eurokinissi

Κεκλεισμένων των θυρών θα γίνει το πρωί της Δευτέρας η Θεία Λειτουργία στον ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα. Φρούριο θυμίζει από το βράδυ της Κυριακής ο ναός.

Αυστηρά μέτρα έχουν παρθεί τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα για τη σημερινή μεγάλη γιορτή του Αγίου Ανδρέα, ώστε να αποφευχθούν τα φαινόμενα της Θεσσαλονίκης κατά τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου και να μην ακολουθήσει η πόλη τα… χνάρια της συμπρωτεύουσας στη διασπορά του κορονοϊού.

Από το απόγευμα της Κυριακής, η παρουσία της αστυνομίας έξω από τον ναό του Αγίου Ανδρέα ήταν έντονη, εφαρμόζοντας τα μέτρα που ελήφθησαν κατά την προ ημερών σύσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με στόχο την αποφυγή των συναθροίσεων και τον περιορισμό μετάδοσης του ιού.

Η Θεία Λειτουργία αναμένεται να τελεστεί κεκλεισμένων των θυρών το πρωί της Δευτέρας, ενώ θα υπάρξει και ζωντανή μετάδοση της μέσα από τον Πολιούχο από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών (7:30 π.μ.).

Κεκλεισμένων των θυρών έγινε και το απόγευμα της Κυριακής ο Μέγας Εσπερινός, χωρίς την προσέγγιση πιστών, με μοναδική παρουσία λίγων το πρωί (και μέχρι το μεσημέρι) της ίδιας μέρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, τα αυστηρά μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι το πρωί της Τρίτης, όπου θα πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι και θα απαγορεύεται η παρουσία πιστών σε κάθε θρησκευτική τελετή.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα