Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς – “Εντάξει παιδιά έρχομαι”, είπε στους αστυνομικούς

Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς – “Εντάξει παιδιά έρχομαι”, είπε στους αστυνομικούς
Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς Eurokinissi

Συνελήφθη την Πέμπτη σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου το νο.2 της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο οποίος καταζητείτο από την ημέρα της καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης.

Συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης (01/07) στην περιοχή του Ζωγράφου ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο οποίος καταζητείτο από την ημέρα της καταδίκης της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άντρες της Αντιτρομοκρατικής τον είχαν εντοπίσει το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Ζωγράφου όπου είχε βρει καταφύγιο σε διαμέρισμα, τον παρακολούθησαν και χθες μετά από επιχείρηση, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Ο Χρήστος Παππάς φέρεται να είπε στους αστυνομικούς “Εντάξει παιδιά, έρχομαι”.

Μαζί του συνελήφθη και μία 52χρονη Ουκρανή -που πρόσφατα είχε πολιτογραφηθεί Ελληνίδα- για υπόθαλψη, ομοϊδεάτισσα του υπ’ αριθμόν δύο της Χρυσής Αυγής, η οποία μάλιστα είχε ενεργό πολιτική δράση στον συγκεκριμένο χώρο.

O Χρήστος Παππάς δεν έβγαινε καθόλου από το σπίτι και κανένας γείτονας δεν τον είχε δει.

 

Αμέσως μετά την σύλληψή του με το σε βάρος του ένταλμα που εκκρεμούσε οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ και το πρωί της Παρασκευής (02/07) αναμένεται να ακολουθηθεί η διαδικασία της εκτέλεσης του εντάλματος στον αρμόδιο εισαγγελέα για να πάρει και εκείνος τον ίδιο δρόμο των φυλακών που και τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη της ακροδεξιάς οργάνωσης ακολούθησαν.

Το διαμέρισμα στο Ζωγράφου που κρυβόταν ο Χρήστος Παππάς Eurokinissi/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το διαμέρισμα στο Ζωγράφου που κρυβόταν ο Χρήστος Παππάς Eurokinissi/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση αναφέρει:

“Βραδινές ώρες την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021 συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες την Παρασκευή.

Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.”.

Πελώνη: “Η ελληνική αστυνομία κινήθηκε συντονισμένα και επιβεβαίωσε ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας”

«Η Ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το κράτος δικαίου στάθηκε σθεναρά απέναντι στους εγκληματίες. Με τη σύλληψη του Χρήστου Παππά κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της εγκληματικής οργάνωσης» τονίζει σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Η ελληνική αστυνομία κινήθηκε συντονισμένα και επιβεβαίωσε ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Και αυτό σε πείσμα των αρνητών της αποτελεσματικότητας των διωκτικών αρχών» πρόσθεσε.

Χρήστος Παππάς: Εξαφανισμένος επί 9 μήνες

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Παππάς διέφευγε της σύλληψης από τον Οκτώβριο του 2020, όταν και το δικαστήριο ανακοίνωσε την καταδικαστική απόφαση για την νενοναζιστική οργάνωση.

Είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Χρήστος Παππάς, που την πληροφορήθηκε από τον δικηγόρο του και τα ΜΜΕ, θα έπρεπε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στις φυλακές. Αντ’ αυτού όμως, και ενώ όλοι οι υπόλοιποι καταδικασθέντες ακολούθησαν τα προβλεπόμενα, ο Παππάς προτίμησε τον δρόμο της φυγής. Είχαν προηγηθεί δηλώσεις στελεχών της ΕΛΑΣ, περί ετοιμότητας και σχεδίου σύλληψης των χρυσαυγιτών, άμα τη εισαγγελική εντολή.

Από τις πρώτες ημέρες της διαφυγής του Παππά σενάρια τον εμφάνιζαν να έχει διαφύγει στο εξωτερικό τα οποία, όπως φαίνεται, διαψεύδονται.

Λίγες μέρες μάλιστα, μετά την καταδικαστική απόφαση, ο συνήγορος του φυγόποινου Παππά, είχε καταθέσει έφεση.

Η στιγμή της ανακοίνωσης της καταδικαστικής απόφασης

Σε ένα συγκλονιστικό βίντεο, το NEWS 24/7 καιι ο Μάνος Φραγκιουδάκης είχαν καταγράψει την στιγμή της ανακοίνωσης της ιστορικής δικαστικής απόφασης στην “μεγαλύτερη δίκη ναζιστών, μετά τη Νυρεμβέργη”, όπως είχε γράψει ο Guardian.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version