Σχεδίασαν μάσκες προσώπου με δυνατότητα ανίχνευσης του κορονοϊού

Σχεδίασαν μάσκες προσώπου με δυνατότητα ανίχνευσης του κορονοϊού
Copyright ©️ the Board of Regents of the University of California

Νανομηχανικοί του πανεπιστημίου του San Diego, δημιούργησαν ένα κιτ που θα προστίθεται στις μάσκες και θα εντοπίζει αν υπάρχει κορονοϊός στον αέρα που αναπνέει ο χρήστης, με κόστος 0,025 ευρώ.

Θυμίζοντας ένα κλασικό τεστ εγκυμοσύνης, καινοτόμες μάσκες, θα διαθέτουν μια λωρίδα που θα αλλάζει χρώμα, όταν ανιχνεύσει την παρουσία της COVID-19 στον αέρα που αναπνέει ο χρήστης εκείνη την στιγμή. Αυτή η εξέλιξη θα επέτρεπε την πιο ενταντική παρακολούθηση της διασποράς της νόσου.

Το έργο ξεκίνησε από νανομηχανικούς στο πανεπιστήμιο του San Diego με επιχορήγηση 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων από το πρόγραμμα Rapid Acceleration of Diagnostics Radical (RADx) του NIH.

Οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα μικρό κιτ που προσαρτάται στο μπροστινό μέρος κάθε μάσκας, η οποία μπορεί να παραχθεί μαζικά με κόστος περίπου 3 cents (0,025 ευρώ) ανά κιτ.

Copyright ©️ the Board of Regents of the University of California

Μετά την χρήση της μάσκας για 4-5 ώρες, αρκετά σωματίδια θα ήταν διαθέσιμα ώστε να προσδιοριστεί εάν ήρθε ο χρήστης σε επαφή με τον ιό.

“Οι μάσκες είναι ο τέλειος “φορετός” αισθητήρας”, δήλωσε η Jesse Jokerst, καθηγήτρια νανομηχανικής στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και επικεφαλής του έργου. “Παίρνουμε αυτά που φορούν ήδη πολλοί άνθρωποι και τα επανατοποθετούμε, ώστε να μπορούμε να εντοπίζουμε γρήγορα και εύκολα νέες μολύνσεις και να προστατεύουμε τους πιο ευάλωτους”.

Η ταινία μέτρησης γίνεται μπλε ή κόκκινη, σύμφωνα με το Good News Network, ενώ πρόκειται για προϊόν ιδανικό για φυλακές, καταφύγια αστέγων, γηροκομεία, κλινικές αιμοκάθαρσης ή οπουδήποτε ζουν πολλοί άνθρωποι χωρίς να μπορούν να τηρήσουν αποστάσεις ή να εμβολιαστούν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα