Χαρδαλιάς: Οι περιοχές που εντάσσονται στις “κόκκινες”

Χαρδαλιάς: Οι περιοχές που εντάσσονται στις “κόκκινες”
Ενημέρωση συντακτών υγείας για τον κορονοϊό, Παρασκευή 15 Ιανουρίου 2020. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ ) Eurokinissi

Τις πέντε περιοχές που εντάσσονται στις "κόκκινες" ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για τον κορονοϊό. Για ποιες άλλες χτύπησε "καμπανάκι".

Στις κόκκινες περιοχές εντάσσονται από το Σάββατο 06/02 και για τις επόμενες επτά ημέρες άλλες πέντε περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατα την τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Πρόκειται για τον δήμο Ρεθύμνης, τον δήμο Πύδνας-Κολινδρού, τον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, τον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και τον δήμο Τεμπών.

Παραμένουν στις κόκκινες περιοχές οι δήμοι Εορδαίας,Θηβαίων,Τανάγρας,Σπάρτης,Ζακύνθου και η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε περαιτέρω περιοριστικά μέτρα στους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Συγκεκριμένα στις περιοχές αυτές από αύριο στις 6 το πρωί:

  • Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.     
  • Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.     
  • Αναστέλλεται, επίσης, η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλε-εκπαίδευσης. Να σημειωθεί ότι τα Δημοτικά Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.     
  • Ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς τους δήμους – η είσοδος και η έξοδος από αυτούς του πέντε δήμους επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.     
  • Αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των Δικαστηρίων.     
  • Δεν επιτρέπεται, επίσης, η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή.     
  • Επιπλέον, με δεδομένα τα ευρήματα που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, στις περιοχές αυτές αναστέλλεται και η οικοδομική δραστηριότητα για τις επόμενες 15 ημέρες. 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα