Vodafone – Wind: Ενώνουν τις δυνάμεις τους στους σταθμούς βάσης

Vodafone – Wind: Ενώνουν τις δυνάμεις τους στους σταθμούς βάσης

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής η εταιρεία που δημιουργούν, η Vantage Towers Greece θα είναι η μεγαλύτερη εταιρεία σταθμών βάσης στην Ελλάδα με ένα χαρτοφυλάκιο 5.200 σταθμών βάσης.

Ο Όμιλος Vodafone Group (“Vodafone”), μέσω της 100% θυγατρικής του εταιρείας Vodafone Europe B.V. και η Crystal Almond S.À R.L.(“Crystal Almond”), τον μέτοχο πλειοψηφίας της Wind Hellas Τηλεπικοινωνίες Α.Ε. (“Wind Hellas”), ανακοίνωσαν σήμερα ότι προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας για τη συνεισφορά των κλάδων των σταθμών βάσης που διατηρούν αντίστοιχα οι δύο εταιρείες τηλεπικοινωνίας στην Ελλάδα σε μια εταιρία κοινής συμμετοχής (“Vantage Towers Greece”).

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Vantage Towers Greece θα είναι η μεγαλύτερη εταιρεία σταθμών βάσης στην Ελλάδα με ένα χαρτοφυλάκιο 5.200 σταθμών βάσης. Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Όμιλος Vodafone θα κατέχει 62% της Vantage Towers Greece και σχεδιάζει να μεταφέρει τη συμμετοχή του στην ευρωπαϊκή Vantage Towers. Αντίστοιχα η Crystal Almond θα κατέχει το υπόλοιπο 38%. Επιπλέον, η Crystal Almond παραχώρησε στην ευρωπαϊκή Vantage Towers δικαίωμα προαίρεσης (Call option) να εξαγοράσει το εναπομείναν ποσοστό του 38% που θα διαθέτει η πρώτη στην Vantage Towers Greece έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 έναντι 288 εκατ. ευρώ, με την τιμή να προσαυξάνεται κατά 5% εάν το δικαίωμα προαίρεσης δεν έχει ασκηθεί έως την 1η Ιουλίου 2021.

Παράλληλα με την παραπάνω συμφωνία, η Vodafone Ελλάδας και η Wind Hellas έχουν δεσμευθεί να προχωρήσουν σε μια νέα πολυετή συμφωνία με την Vantage Towers Greece (Σύμβαση Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών -“MSA”) αρχικής διάρκειας 8 ετών, με τρεις επιπλέον διαδοχικές περιόδους ανανέωσης, διάρκειας 8 ετών η κάθε μία, για τη ρύθμιση των επιμέρους θεμάτων της συνεργασίας τους με την Vantage Towers Greece.

Μεταξύ άλλων, με βάση τη συμφωνία αυτή, η Vantage Towers Greece θα είναι ο προτιμώμενος προμηθευτής νέων σταθμών βάσης και για τις δύο εταιρίες.

Ο Χάρης Μπρουμίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας δήλωσε: «Οι τελευταίοι μήνες ανέδειξαν τον κρίσιμο ρόλο των αξιόπιστων δικτύων τηλεπικοινωνιών ώστε οι κοινωνίες μας να παραμείνουν συνδεδεμένες. Η ίδρυση της Vantage Towers Greece θα συμβάλει ουσιαστικά στην προσπάθεια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, μέσω της εξέλιξης και περαιτέρω ανάπτυξης μιας νέας αγοράς για την φιλοξενία παθητικών υποδομών στη χώρα μας, συμβάλλοντας παράλληλα σε μια πιο ψηφιακή, πράσινη Ελλάδα».

Ο Νάσος Ζαρκαλής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND, δήλωσε: «Η συμφωνία για τη δημιουργία της «TowerCo», όπως και η προηγούμενη συμφωνία για την κοινή χρήση δικτύου, θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης, απελευθερώνοντας πόρους και κεφάλαια ώστε να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη ένταση σε νέες επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες επικοινωνίας προς όφελος των πελατών μας.»

Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση ελέγχου και έγκρισης από πλευράς των ρυθμιστικών αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2020.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα