Στην εποχή της μελιτζάνας

Στην εποχή της μελιτζάνας
Στην εποχή της μελιτζάνας

Τα γεμιστά ρολάκια μελιτζάνας έχουν τον μπελά τους για να γίνουν αλλά είναι εύκολα και κυρίως πολύ νόστιμα.

Το πιο νόστιμο λαχανικό του καλοκαιριού είναι εδώ. Και σχεδόν κάθε μέρα θα βρω τρόπο να το έχω στο τραπέζι μου. Η συνταγή που προτείνω πιο κάτω, έχει τον μπελά της για να γίνει, αλλά είναι εύκολα και κυρίως πολύ νόστιμη!

Γεμιστά ρολάκια μελιτζάνας

3 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε στενόμακρες φέτες

Λάδι

2 ζουμερές ντομάτες πολτοποιημένες

1 μπάλα μοτσαρέλα

Για την γέμιση

Ένα κομμάτι φέτα γύρω στα 50 γραμμάρια

1 μπάλα μοτσαρέλα

2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο

1 κουταλιά νιφάδες βρώμης (ή ψίχουλα ψωμιού)

1 αυγό

Ξύσμα από μισό λεμόνι

1 κουταλιά λάδι

Πιπέρι

Για την τραγανή επιφάνεια

1 φλιτζάνι τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί, μόνο ψίχα

1 κουταλιά λάδι

1 κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα

Ετοιμάζω πρώτα τις μελιτζάνες: Απλώνω τις στενόμακρες φέτες (που δεν είναι πολύ λεπτές) στο ταψί του φούρνου, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τις λαδώνω και από τις δυο μεριές με πινέλο, τις πασπαλίζω με λίγο αλάτι και τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Στα μισά του ψησίματος τις γυρνάω μια φορά. Πρέπει να είναι γύρω στις 15 φέτες.

Για τη γέμιση τρίβω τα τυριά σε ένα μπολ και προσθέτω το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, την βρώμη, το ξύσμα το λάδι, πιπέρι και το αυγό και τα ζυμώνω ελαφρά, να ανακατευτούν καλά. Κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται αλάτι, φέτα και παρμεζάνα έχουν αρκετό. Γούστα είναι αυτά όμως.

Λαδώνω καλά ένα πυρίμαχο σκεύος και αρχίζω να φτιάχνω τα ρολάκια: Ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στην άκρη της κάθε φέτας και την ρολάρω. Στριμώχνω το ένα ρολό δίπλα στο άλλο.

Τα περιχύνω με τις πολτοποιημένες ντομάτες. Ψιλοκόβω την μοτσαρέλα και την απλώνω πάνω από τα ρολά και την ντομάτα.

Τέλος ετοιμάζω το crumble, την τραγανή επιφάνεια δηλαδή ανακατεύοντας τα ψίχουλα με το λάδι και την παρμεζάνα. Τα πασπαλίζω πάνω στα ρολά να πάνε παντού.

Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου μισή ώρα, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδοκοκκινίσουν τα ψίχουλα στο ταψί. Τρώγεται ζεστό ή χλιαρό το ίδιο καλά

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα