Η ΝΔ καλωσόρισε μελέτες από τους “επιστήμονες” του Βελόπουλου

Η ΝΔ καλωσόρισε μελέτες από τους “επιστήμονες” του Βελόπουλου
Οι "στρατιώτες του Ερντογάν" - σύμφωνα με την Ελληνική Λύση - σε ώρα ανάπαυλας, μετά την εισβολή τους στην χώρα. Αυτού του κόμματος τις "αγωνίες" μοιράζεται η ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης. Eurokinissi

Κι όμως συνέβη: Το κόμμα των «κηραλοιφών κατά του κορονοϊου» κατέθεσε στην Βουλή, «επιστημονική μελέτη» για τον φράκτη στον Έβρο και η κυβέρνηση την βρήκε ενδιαφέρουσα. Όπως και την κριτική του στο μεταναστευτικό…

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται το φαινόμενο. Κι όταν ένα φαινόμενο καταγράφεται κάτω από τις ίδιες συνθήκες περισσότερο από μία φορά τότε έχουμε …πείραμα, που κάτι αποδεικνύει. Έτσι χθες, για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες, η ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευσης βρέθηκε να έχει κοινούς προβληματισμούς την ακραία και ξενοφοβική ρητορική της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου. Μόνο που τώρα το πράγμα …προχώρησε: Η κυβέρνηση αποδέχθηκε και τις «επιστημονικές μελέτες» του εν λόγω κόμματος, για το πώς θα χτίσει τον φράχτη στον Έβρο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Όλα έγιναν χθες στην συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης της Βουλής, όπου ο Νότης Μηταράκης κλήθηκε να ενημερώσει για το μεταναστευτικό ζήτημα ως αρμόδιος υπουργός. Μετά την εισηγητική ομιλία του, όπου παρέθεσε σειρά αριθμητικών στοιχείων, ήρθε η ώρα να τοποθετηθούν οι βουλευτές των κομμάτων.

Ανάμεσά τους και αυτοί της Ελληνικής Λύσης, Φαίνεται μάλιστα ότι ένιωσαν αρκετά άνετα για να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση και να «ακονίσουν» τον ακροδεξιό λόγο τους με σειρά αδιανόητων επιχειρημάτων.

“Στρατιώτες του Ερντογάν” τα ανήλικα προσφυγόπουλα

Κραυγαλέα περίπτωση αυτή του Κωνσταντίνου Χήτα που δήλωσε απογοητευμένος γιατί «άκουσα συνάδελφο, Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να μιλά για «αθώες ψυχούλες». Ο βουλευτής αυτός της Ν.Δ μιλούσε για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που κατά τον Κ.Χήτα «είναι η πέμπτη φάλαγγα του Ερντογάν. Δεν είναι ψυχούλες. Ψυχούλες είναι οι Έλληνες που υποφέρουν». Μάλιστα τεκμηρίωσε την άποψή του λέγοντας πως «έχουμε 4.417 ασυνόδευτα, το 93% είναι αγόρια – το καταλαβαίνετε; – και το 7% κορίτσια, οι «αθώες ψυχούλες» και το 93% είναι πάνω από τα 14 έτη. Φρίκη!». Φυσικά επόμενο ήταν μετά από μία τέτοια ξενοφοβική ρητορική να δηλώσει οπαδός των «push backs» δίνοντας και την ανάλογη «ευχή»: «Μακάρι να γίνονταν», ενώ πρότεινε «μεταφορά σε ακατοίκητα νησιά με δομές. Λουκέτο στις ΜΚΟ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο έτερος βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, ο Αντώνης Μυλωνάκης που το πήγε ακόμη πιο πέρα. Υποστήριξε ότι υπάρχουν μετανάστες στην Λέσβο που διαβιούν εκτός της δομής λέγοντας πως «θα χρειαστεί, να ξέρετε, τις ένοπλες δυνάμεις να χρησιμοποιηθούν εκεί, για να μπορέσουν να συλληφθούν αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι είναι στα βουνά, αντάρτες πλέον και από κει θα γίνουν επιχειρήσεις διάφορες».

Επιστημονικές προτάσεις

Θα περίμενε κανείς αφότου τα ανήλικα προσφυγόπουλα βαφτίστηκαν «στρατός» και έγινε έκκληση για «συμμοριτοπόλεμο» ο Νότης Μηταράκης, ως εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης που – αν μη τι άλλο – δέχεται τον ορθολογισμό, να σηκωθεί και να ασκήσει -πρωτίστως- κριτική στον φαιδρό αυτό λόγο. Ιδίως αν αυτός βρίσκει πρόθυμα αυτιά στις τοπικές κοινωνίες που καλούνται να διαχειριστούν το μετανστευτικό ζήτημα.

Αντί γι αυτό όμως ο υπουργός Μετανάστευσης δεν είπε κουβέντα. Αντιθέτως δήλωσε για την ομιλία του Α.Μυλωνάκη πως αυτό που «συμφωνώ μαζί του είναι με την αγωνία του για τις δομές που υπάρχουν έξω».Πρόσθεσε πως «το μεγάλο στοίχημα είναι η ενίσχυση των επιστροφών και των απελάσεων και αυτό είναι ένα θέμα». Ασκησε μάλιστα και κριτική γιατί «οι δικαιωματιστές τα τελευταία χρόνια, τραβήξατε πολύ την έννοια του πρόσφυγα όπως προβλέπει η συνθήκη της Γενεύης».

Το κλίμα …αλληλοκατανόησης κυβέρνησης – Ελληνικής Λύσης όμως κορυφώθηκε όταν οι βουλευτές του κόμματους του Κ.Βελόπουλου κατέθεσαν και «επιστημονική πρόταση» για τον τρόπο που θα χτιστεί ο φράκτης στον Έβρο. Αν δηλαδή θα είναι μεταλλικός ή από τσιμέντο. Μια πρόταση που ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής της Ν.Δ, Μάξιμος Χαρακόπουλος βρήκε «ενδιαφέρουσα».

Ίσως δεν υπάρχει καλύτερη περιγραφή του κλίματος που επικράτησε από τα ίδια τα επίσημα πρακτικά της επιτροπής Δημόσιας Τάξης:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΗΤΑΣ (Εισηγητής της Ελληνικής Λύσης – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ): Οι δικοί μας επιστήμονες, γιατί έχουμε καταθέσει και ειδική μελέτη και την έχουμε καταθέσει και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μας είπε ότι γίνεται το τσιμεντένιο τείχος και ότι μπορεί να προσπεραστεί το εμπόδιο αυτό.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής):Δηλαδή, καταθέσατε εναλλακτική μελέτη για φράχτη;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΗΤΑΣ: Βέβαια. Και πιο οικονομική απ’ ότι είναι ο φράχτης.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:Θα ήταν ενδιαφέρουσα αυτή η ενναλακτική μελέτη. Παρακαλώ, να διανεμηθεί στα μέλη της Επιτροπής.

Μετά από αυτά, τα σχόλια περιττεύουν. Είναι όμως βέβαιο ότι η κυβέρνηση πρέπει να το σκεφθεί καλά, πριν μιλήσει ξανά για φαινόμενα ανορθολογισμού στην ελληνική κοινωνία.

Υ.Γ Να θυμίσουμε ότι αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, είναι ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα