Εθνική Λυρική Σκηνή: Αρχίζει άμεσα τις δωρεάν μεταδόσεις μαγνητοσκοπημένων παραστάσεων

Εθνική Λυρική Σκηνή: Αρχίζει άμεσα τις δωρεάν μεταδόσεις μαγνητοσκοπημένων παραστάσεων
Η Εθνική Λυρική Σκηνή Eurokinissi

Η Εθνική Λυρική Σκηνή αρχίζει έναν κύκλο δωρεάν μεταδόσεων μαγνητοσκοπημένων παραστάσεων όπερας, οπερέτας, μπαλέτου και μουσικού θεάτρου σε συνεργασία με την ΕΡΤ, αλλά και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

Με στόχο να φέρει το καλλιτεχνικό της έργο πιο κοντά σε όλους όσοι το έχουν ανάγκη -αυτή την περίοδο της κοινωνικής αποστασιοποίησης-, η Εθνική Λυρική Σκηνή ξεκινά έναν νέο κύκλο δωρεάν μεταδόσεων μαγνητοσκοπημένων παραστάσεων όπερας, οπερέτας, μπαλέτου και μουσικού θεάτρου σε συνεργασία με την ΕΡΤ, αλλά και μέσω του ιστοτόπου της, www.nationalopera.gr.

Μέσα στον Απρίλιο, η Εθνική Λυρική Σκηνή θα προσφέρει στο ελληνικό και το διεθνές κοινό ένα πανόραμα της πολυσχιδούς καλλιτεχνικής δραστηριότητάς της: από τις μεγαλειώδεις παραστάσεις όπερας στο Ηρώδειο με διεθνείς σταρ, όπως, μεταξύ άλλων, η Ανίτα Ρατσβελισβίλι, τις εντυπωσιακές παραγωγές οπερέτας, μπαλέτου, παιδικής όπερας που παρουσιάστηκαν στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, έως και μπαρόκ όπερα και μουσικό θέατρο από την Εναλλακτική Σκηνή.

Επιθυμώντας να αναδείξει τον θεραπευτικό, ψυχαγωγικό, αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα της λυρικής τέχνης, η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει δωρεάν τη μετάδοση των παραστάσεών της σε όλους όσους τις έχουν ανάγκη, αλλά και σε εκείνους που είναι ανοιχτοί να βιώσουν την εμπειρία θέασης και ακρόασης ενός λυρικού αριστουργήματος στη δύσκολη συγκυρία της αυτοαπομόνωσης στο σπίτι ελέω του κορονοϊού.

Επιβεβαιώνοντας τον εθνικό χαρακτήρα και την εκπαιδευτική διάσταση των δύο φορέων, η έναρξη του προγράμματος μεταδόσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα γίνει μέσω της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, εγκαινιάζοντας μια νέα συνεργασία, στο πλαίσιο της οποίας θα αξιοποιηθεί το μεγάλο αρχείο πολυκάμερων μαγνητοσκοπήσεων που έχουν γίνει από συνεργεία της ΕΡΤ στις παραστάσεις της ΕΛΣ στο Ηρώδειο.

* Στις 11 Απριλίου στις 23.15 στην ΕΡΤ2 και στο https://webtv.ert.gr/ert2-live/ θα μεταδοθεί μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου, η «Κάρμεν» του Μπιζέ με την κορυφαία μέτζο σοπράνο Ανίτα Ρατσβελισβίλι στον ρόλο του τίτλου.

* Στις 25 Απριλίου στις 23.15 η ΕΡΤ2 και το https://webtv.ert.gr/ert2-live/ θα παρουσιάσουν τον “Ναμπούκκο” του Βέρντι, με τον σπουδαίο Έλληνα βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά στον ομώνυμο ρόλο.

Παράλληλα, εντός του Απριλίου, στο www.nationalopera.gr και στο κανάλι της ΕΛΣ στο YouTube (https://www.youtube.com/user/elsnationalopera) θα μεταδοθούν οι οπερέτες “Η νυχτερίδα” (20/4), “Σατανερί” (28/4) και “Ο μικάδος” (26/4), το μπαλέτο “Η λίμνη των κύκνων” (15/4), οι παιδικές όπερες “Το αηδόνι του αυτοκράτορα” (24/4) και “Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς” (30/4), η μπαρόκ όπερα “Η βασίλισσα των ξωτικών” (22/4) και το ρεσιτάλ του Δημήτρη Πλατανιά (13/4). Οι διαδικτυακές μεταδόσεις θα ξεκινούν στις 20.00 (ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια κάθε παράσταση θα είναι διαθέσιμη για 30 ώρες στο www.nationalopera.gr.

Όλες οι ψηφιακές πρεμιέρες των παραστάσεων της ΕΛΣ θα μεταδίδονται live και στη σελίδα της ΕΛΣ στο Facebook (https://www.facebook.com/greeknationalopera/). Στις μεταδόσεις της ΕΡΤ θα υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά. Στις μεταδόσεις μέσω διαδικτύου θα υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά, ενώ για τις παραγωγές «Η νυχτερίδα» και «Η βασίλισσα των ξωτικών» θα υπάρχουν υπότιτλοι και στα αγγλικά.

Η μαγνητοσκόπηση των παραστάσεων που έγιναν στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος πραγματοποιήθηκε με ολοκληρωμένο σύστημα ψηφιακής καταγραφής στο πλαίσιο της Πράξης “Virtual Πρεμιέρες Όπερας στην Ελληνική Περιφέρεια και στο διαδίκτυο & Ενημέρωση για το έργο και τις δραστηριότητες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μέσω σύγχρονων ψηφιακών συστημάτων” εντός του ΕΠ “Ψηφιακή Σύγκλιση” ΕΣΠΑ 2007-2014.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ευχαριστεί τα καλλιτεχνικά σώματα, τους καλλιτέχνες και συνεργάτες που παραχώρησαν δωρεάν τα δικαιώματά τους προκειμένου να γίνει πράξη η μετάδοση των παραστάσεων δωρεάν στο κοινό στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα