Ρεκόρ Γκίνες: Ο 12χρονος που πέτυχε πυρηνική σύντηξη στο παιδικό του δωμάτιο

Ρεκόρ Γκίνες: Ο 12χρονος που πέτυχε πυρηνική σύντηξη στο παιδικό του δωμάτιο
Ο 12χρονος που πέτυχε πυρηνική σύντηξη από το δωμάτιό του guinnessworldrecords.com

Λίγο πριν κλείσει τα 13, ο αυτοδίδακτος Τζάκσον Όσβαλτ έγινε το νεότερο άτομο στον κόσμο που πέτυχε πυρηνική σύντηξη και μάλιστα με αυτοσχέδιο εξοπλισμό στο παιδικό του δωμάτιο.

Λίγες ώρες πριν από τα 13α γενέθλιά του, ο Τζάκσον Όσβαλτ από τις ΗΠΑ ένωσε δύο πυρήνες υδρογόνου χρησιμοποιώντας έναν φούρνο που είχε χτίσει στο παιδικό του δωμάτιο στο Μέμφις του Τένεσι, επιτυγχάνοντας μία πυρηνική σύντηξη.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μόνο ένα πράγμα. Ο Τζάκσον έγινε επίσημα το νεότερο άτομο στον κόσμο που πέτυχε πυρηνική σύντηξη.

Το εντυπωσιακό του επίτευγμα επιβεβαιώθηκε από το Fusor.net, το Open Source Fusor Research Consortium και από τον ερευνητή σύντηξης Richard Hull, ο οποίος διατηρεί μια λίστα ερασιτεχνών επιστημόνων που έχουν επιτύχει τη σύντηξη στο σπίτι.

Αυτό το απίστευτο κατόρθωμα τον οδήγησε να είναι ένα από τα αστέρια της φετινής έκδοσης Guinness World Records 2021.

Ο Τζάκσον εισήχθη για πρώτη φορά στην ιδέα της πυρηνικής σύντηξης όταν ήταν μόλις 12 ετών, ενώ έκανε έρευνα στο διαδίκτυο.

Έμαθε για τον Taylor Wilson, έναν αυτοδίδακτο πυρηνικό φυσικό, ο οποίος πέτυχε επίσης πυρηνική σύντηξη σε νεαρή ηλικία.

Αυτό τον ενέπνευσε τελικά να προσπαθήσει να φτιάξει τον ίδιο τον φούρνο, χωρίς οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια στο σχεδιασμό ή την παραγωγή του.

Καθώς η ιδέα της ολοκλήρωσης της πυρηνικής σύντηξης σε ένα συνηθισμένο νοικοκυριό φαινόταν αδύνατη, στην αρχή, η οικογένεια και οι φίλοι του Τζάκσον δεν κατάλαβαν τι προσπαθούσε να κάνει.

Παρά τις αμφιβολίες, ο Τζάκσον συνέχισε και τελικά έδειξε στον στενό του κύκλο ότι τα σχέδιά του δεν ήταν μόνο επιτεύξιμα, αλλά και καλά μελετημένα.

Αν και η πανδημία του κορονοϊού τον είχε κρατήσει στο σπίτι του, διερεύνησε το άπειρο μαθησιακό υλικό που είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο και κατάφερε να μην διακόψει τα ενδιαφέροντά του, σύμφωνα με το Guinness world records.

Δείτε το επίτευγμα του Τζάκσον που τον κατατάσσει στο βιβλίο Guinness World Records 2021.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα