Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Το ψηφιακό ίχνος προδίδει τους δράστες

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Το ψηφιακό ίχνος προδίδει τους δράστες
Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού Shutterstock

Για αντικοινωνικές και ανήθικες συμπεριφορές, αλλά μεμονωμένα περιστατικά, κάνει λόγο η κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητη τη στάση της αντιπολίτευσης όσον αφορά στις κυρώσεις για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ερευνήσει και να αποδώσει ευθύνες για κάθε κρούσμα πλαστού πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης από κορονοϊό, διατράνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στηλιτεύοντας εκ νέου τη στάση της αντιπολίτευσης, που δεν ψήφισε τις κυρώσεις.

“Το σκάνδαλο με τα ψευδή πιστοποιητικά εμβολιασμού είναι ηθικά και πολιτικά καταδικαστέο. Το Κράτος και η δικαιοσύνη θα αποδώσουν τις ευθύνες που αναλογούν σε όσους εμπλέκονται, με διάθεση σωφρονιστική, παραδειγματική και αποτρεπτική. Τα όσα συνέβησαν με τα ψευδή πιστοποιητικά είναι οι παθογένειες μιας Ελλάδας που πασχίζουμε να αφήσουμε πίσω μας”, δήλωσε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε:

“Πάρα τις αντικοινωνικές και – χωρίς αμφιβολία- ανήθικες συμπεριφορές κάποιων, η Κυβέρνηση έκανε και θα εξακολουθεί να κάνει ό,τι απαιτείται για να νικήσουμε τον ιό και να βαδίσουμε γρηγορότερα στο δρόμο της προόδου. Δυστυχώς, η στάση της Αντιπολίτευσης στο ζήτημα αυτό είναι αστήρικτη και αδικαιολόγητη”.

Σημείωσε πάντως, προκειμένου να υπάρχει μία αίσθηση μεγέθους, ότι έχουν γίνει περίπου 12 εκ εμβολιασμοί σε έξι εκατομμύρια πολίτες και έχουν εντοπιστεί και μεμονωμένα περιστατικά, κάποιες εκατοντάδες περιπτώσεις που διερευνώνται, από επίορκους δημόσιους λειτουργούς. Τόνισε βεβαίως ότι κάθε καταγγελία θα διερευνηθεί και προειδοποίησε όσους φλερτάρουν με τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές ότι “ακριβώς επειδή το σύστημα είναι έτσι φτιαγμένο, υπάρχει το αποτύπωμα, το ίχνος και ψηφιακά αρχεία, εντοπίζονται πολύ γρήγορα”.

Υπενθύμισε δε ότι έχουν ψηφιστεί πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ, υπάρχουν πειθαρχικές διαδικασίες και από την ώρα που έχει ξεκινήσει έρευνα και η Δικαιοσύνη και ποινικές κυρώσεις, επαναλαμβάνοντας: “Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι πρέπει”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα