Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Eurokinissi

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για το Σάββατο, προειδοποιώντας για ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Χαλάει ο καιρός μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις σποραδικές καταιγίδες.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη μεταβολή και προβλέπεται να επηρεάσει τη δυτική και βαθμιαία την κεντρική και βόρεια χώρα από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Πιο αναλυτικά:

– Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

– Τα φαινόμενα βαθμιαία από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

– Τοπικά θυελλώδεις νότιοι άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη, με σταδιακή εξασθένηση από τα δυτικά.

Την Κυριακή στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο αρχικά θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους κυρίως στα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αργά το απόγευμα , ενω στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τη Δευτέρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα