Καιρός: Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία την Πέμπτη

Καιρός: Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία την Πέμπτη
Καλοκαίρι στην Αθήνα Eurokinissi

Περιορισμένη αστάθεια μόνο στα βορειοανατολικά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Άνοδος θερμοκρασίας τοπικά στους 41 βαθμούς Κελσίου

  • Περιορισμένη αστάθεια μόνο στα βορειοανατολικά

  • Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και τοπικά στο νότιο Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 5 με 6 μποφόρ

Οι υψηλές θερμοκρασίες από την Τετάρτη έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα ηπειρωτικά και ο υδράργυρος έφτασε στις 15:30 τους 40 °C στην Κάτω Τιθορέα, τους 39 °C στη Λάρισα και τα Γιάννενα, τους 38 °C στη Τρίπολη, τις Σέρρες, την Έδεσσα και την Κόνιτσα. Στην Αττική η ευεργετική επίδραση της θαλάσσιας αύρας, δεν άφησε τον υδράργυρο να ξεπεράσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην προοπτική του καιρού τα προγνωστικά δεν αλλάζουν και έτσι την Πέμπτη προβλέπεται και πάλι γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και προβλέπεται να φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 και κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου, όμως στα νησιά και σε παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία: θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

 

 

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 24/6/1964 είχαμε σημαντικές πλημμύρες με καταστροφές στο κέντρο των Ιωαννίνων. Καταστροφή από το χαλάζι της καπνοπαραγωγής σε Μπάφρα, Νεοκαισάρεια και Σερβιανά. — Το 2009 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας μεταξύ Ρίου – Αντιρρίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα