Καιρός: Βελτιωμένος με κανονικές θερμοκρασίες – Τοπικά φαινόμενα τη Δευτέρα

Καιρός: Βελτιωμένος με κανονικές θερμοκρασίες – Τοπικά φαινόμενα τη Δευτέρα
Αίθριος καιρός ΙΝΤΙΜΕ

Βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικά φαινόμενα τη Δευτέρα κυρίως δυτικά και βόρεια. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές.Το Σαββατοκύριακο τοπική συννεφιά με λίγα φαινόμενα κυρίως στα βορειοδυτικά. Μεταφορά σκόνης από Αφρική την Κυριακή
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα
  • Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν προοδευτικά

Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες με βελτιωμένο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές βροχές τη Δευτέρα στα δυτικά και τα βόρεια.

Σήμερα Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές με λίγες τοπικές βροχές στη Θράκη το απόγευμα. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ, ενώ από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει κατά τόπους τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26-03-2022

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Το βράδυ στα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια όπου δεν θα ξεπεράσει τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει κατά τόπους τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27-03-2022

Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν, από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Τις πρωινές ώρες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28-03-2022

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Μετά το μεσημέρι δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα δυτικά πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 29-03-2022

Στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις και βαθμιαία αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών, ωστόσο γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένιση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με τοπική συννεφιά από την Κυριακή. Η θερμοκρασία στους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version