Ακυρώθηκε πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση σε γιατρό που πήγαινε σε εφημερία

Έλεγχος της αστυνομίας
Έλεγχος της αστυνομίας EUROKINISSI

Πρόστιμο για παράνομη μετακίνηση επιβλήθηκε σε... γιατρό που πήγαινε για εφημερία στο νοσοκομείο Βέροιας από τη Θεσσαλονίκη όπου κατοικεί. Τελικά διεγράφη.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα την Κυριακή, όταν γιατρός πήγαινε για εφημερία στο νοσοκομείο της Βέροιας από τη Θεσσαλονίκη όπου κατοικεί.

Την καταγγελία γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο παθολόγος Παυλίδης Αθηνόδωρος δέχτηκε το Θεσσαλονίκη στα διόδια των Μαλγάρων και ενώ μετέβαινε στο νοσοκομείο για εφημερία. Ο ίδιος επέδειξε την ιατρική του ταυτότητα, έγγραφο που δεν ήταν αρκετό για να δικαιολογήσουν οι αστυνομικές αρχές την μετακίνησή του.

Ο γιατρός κατέθεσε το πρωί της Τρίτης ένσταση και τελικά το πρόστιμο ακυρώθηκε.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας:

Ο Iατρικός Σύλλογος Ημαθίας έγινε αποδέκτης διαμαρτυρίας – καταγγελίας του μέλους του-ιατρού παθολόγου κ. Παυλίδη Αθηνόδωρου, σχετικά με επιβολή προστίμου σε βάρος του – για άσκοπη μετακίνηση – από την τροχαία στα διόδια Μαλγάρων.

Ο ιατρός είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης και εργάζεται στο νοσοκομείο Βέροιας ως παθολόγος, στον τομέα δηλαδή που έχει αφιερωθεί «ψυχή τε και σώματι» στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. Ο ιατρός την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 μετέβαινε στο νοσοκομείο, καθώς είχε εφημερία. Η επίδειξη της ιατρικής ταυτότητας και του προγράμματος εφημεριών του νοσοκομείου Βέροιας δεν ήταν αρκετά κατά τον έλεγχο από την τροχαία στα διόδια Μαλγάρων. Άλλωστε, εάν όντως ήταν άσκοπη μετακίνηση, δεν έπρεπε να του επιτραπεί η συνέχιση της διαδρομής(Ο ιατρός μετέβη στο νοσοκομείο Βέροιας και εφημέρευσε κανονικά).

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας με λύπη του καταδικάζει την υπερβολική αυστηρότητα που επεδείχθη στην μετακίνησή του ιατρού μέλους του και μάλιστα σε εφημερία Κυριακής, όπου η παρουσία του ήταν «εκ των ων ουκ άνευ».

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που σχετίζονται με το περιστατικό να επιληφθούν, ώστε να μην ξαναζήσουμε ανάλογες ατυχείς καταστάσεις. Ειδικά στον καιρό της πανδημίας, ο ιατρικός κόσμος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, ώστε να παραμείνει όρθια η κοινωνία. Τα χειροκροτήματα στους «ήρωες» της πανδημίας πρέπει να έχουν και έμπρακτη εφαρμογή και να μην είναι μόνο λεκτικές ανακοινώσεις.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεσσαλονίκη, Κορονοϊός, Lockdown
SHARE: