Αττική: Οι πέντε περιοχές που βρίσκονται στο “κόκκινο”

Αττική: Οι πέντε περιοχές που βρίσκονται στο “κόκκινο”
Έλεγχοι covid στην Αττική glomex

Πέντε δήμοι στην Αττική βρίσκονται στο "κόκκινο" όσον αφορά τα κρούσματα κορονοϊού. Πρόκειται για δήμους που υπάρχει έντονη κινητικότητα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πέντε περιοχές στην Αττική είναι στο “κόκκινο” λόγω κορονοϊού. Πρόκειται για πέντε δήμους που εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα.

Στις περιοχές αυτές υπάρχει σύσταση οι πολίτες να φορούν μάσκα τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους, ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ο κόσμος στην πλειονότητά του φαίνεται να μην εφαρμόζει το μέτρο της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, παρά τις συστάσεις.

Συγκεκριμένα οι “κόκκινοι” δήμοι είναι:

ο δήμος Αθηναίων, ο δήμος Πειραιά, ο δήμος Ιλίου, ο δήμος Αχαρνών και ο δήμος Περιστερίου.

Την ίδια ώρα, εξακολουθούν να προβληματίζουν τα ημερήσια στοιχεία για τον κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς η επιδημία φαίνεται να διατηρεί τη δυναμική της, σημειώνοντας ρεκόρ διασωληνώσεων.

Το απόγευμα της Παρασκευής (9/10) ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 391, εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Μάλιστα, τα 161 κρούσματα από τα 391 εντοπίστηκαν στην Περιφέρεια Αττικής

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 21772 (ημερήσια μεταβολή +1.8%), εκ των οποίων 55.7% άνδρες. Τα 3213 (14.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 8892 (40.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19 παρουσίασε την Παρασκευή ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο χάρτης είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr και θα επικαιροποιείται άνα 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής επιδημιολόγων και λοιμοξιογώνων ή και συχνότερα όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς ή επιδημιολογικούς δείκτες.

Από την 12 Οκτωβρίου η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και σε εξωτερικούς με συγχρωτισμό είναι υποχρεωτική, σε όλη την επικράτεια.

Δείτε τον χάρτη εδώ

Το ωράριο στους χώρους εστιάσης θα καθορίζεται από τα επίπεδα της υγειονομικής ασφάλειας ενώ το ίδιο θα συμβεί για τα σινεμά, τα θέατρα και τους συναυλιακούς χώρους.

Η εφαρμογή των μέτρων θα πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις που να δικαιολογούν εξαιρέσεις (πχ σε επίπεδο δήμων).

Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας (πχ. χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης.

https://www.news247.gr/download/8024//943000/xartis.pdf

Αναλυτικά ο διαχωρισμός: επίπεδο ένα: ετοιμότητας, επίπεδο δύο: επιτήρησης, επίπεδο τρία: αυξημένες επιτήρησης και στο επίπεδο τέσσερα: αυξημένου κινδύνου.

Σχηματικά τα επείπεδα παρουσιάζονται με τα εξής χρώματα

Επίπεδο 1: Πράσινο

Επίπεδο 2: Κίτρινο

Επίπεδο 3: Πορτοκαλί

Επίπεδο 4: Κόκκινο

https://www.news247.gr/download/5756//749000/xartis1.pdf

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα