Χαρδαλιάς: Κάναμε Πάσχα με τις οικογένειές μας, το ίδιο και τα Χριστούγεννα

Χαρδαλιάς: Κάναμε Πάσχα με τις οικογένειές μας, το ίδιο και τα Χριστούγεννα
Ο Νίκος Χαρδαλιάς. Eurokinissi

Χριστούγεννα σε κατάσταση lockdown "έδειξε" ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ενώ ανακοίνωσε δύο ακόμη μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

“Βρισκόμαστε στη μέση μιας μάχης. Περάσαμε δύσκολα όλους αυτούς τους μήνες. Το Πάσχα το γιορτάσαμε μόνο με τις οικογένειές μας, το ίδιο νομίζω θα συμβεί και τα Χριστούγεννα“, ανέφερε ερωτηθείς σχετικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση το απόγευμα της Παρασκευής, προανήγγειλε μάλιστα και δύο επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά, όσοι ανιχνεύονται θετικά στους ελέγχους που διενεργούνται στα χερσαία σύνορα δεν θα μπορούν να εισέλθουν στην χώρα από την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, ενώ από την ίδια ημερομηνία απαγορεύεται η είσοδος για επίσκεψη στο Άγιο Όρος.

Στη Βόρεια Ελλάδα το 66,4% των ενεργών κρουσμάτων

Αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα, δηλαδή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλη τη χώρα που δεν έχουν ολοκληρώσει την κατ’ οίκον απομόνωση, είναι 16.617, ενημέρωσε ο υφυπουργός.

Αναλυτικότερα, απ’ αυτά, τα 7.031, δηλαδή ποσοστό 42,3%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 3.267, δηλαδή ποσοστό 19,7%, βρίσκονται στην Περιφέρεια της Αττικής, 1.777, δηλαδή 10,7%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 1.590, δηλαδή 9,6%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και 632, 3,8%, στη Δυτική Μακεδονία.

Όπως παρατήρησε ο κ. Χαρδαλιάς, το 86,1% των ενεργών κρουσμάτων κατανέμεται γεωγραφικά σε 5 από τις 13 Περιφέρειες της χώρες. Ειδικότερα, σημείωσε πως το 66,4% βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας.

Περαιτέρω, επισήμανε πως η Αττική συγκεντρώνει το 17,9% των ενεργών κρουσμάτων.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός ανέφερε πως ανάμεσα στις περιοχές που δημιουργούν έντονο προβληματισμό τις τελευταίες 7 ημέρες, είναι οι Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα