Χαρδαλιάς: Παράταση του lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Δήμους στην Κοζάνη

Χαρδαλιάς: Παράταση του lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Δήμους στην Κοζάνη
Ο Νίκος Χαρδαλιάς. Eurokinissi

Παρατείνεται το ολικό lockdown Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Δήμους στην Κοζάνη. Για ποιες περιοχές ανακοίνωσε άρση των επιπλέον μέτρων ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράταση του αυστηρού lockdown στους Δήμους Ασπροπύργου και Ελευσίνας, και σε ορισμένους Δήμους της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης ανακοινωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ανακοίνωσε ακόμη, άρση των μέτρων στη Μάνδρα, καθώς όπως είπε ο υφυπουργός, η επιδημιολογική εικόνα είναι καλύτερη.

Συγκεκριμένα, παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στην Κοζάνη, την Εορδαία και το δήμο Βοΐων. Άρση των μέτρων αποφασίστηκε επίσης για τους δήμους Σερβίων και Βελβεντού.

Στα μέτρα που παρατείνονται υπάρχει και αυτό της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00 το πρωί.

Αυστηρά μέτρα τύπου Θεσπιών επιβάλλονται και στο Κελί Αμυνταίου Φλώρινας για 10 ημέρες.

“Να εστιάσουμε σε Κοζάνη, Δυτική Αττική και Θεσπιές. Η εικόνα των περιοχών αυτών αξιολογήθηκε σε σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, όπου αποφασίστηκε η παράταση των επιπλέον μέτρων στους δήμους της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου έως και τις 6 Ιανουαρίου”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς. 

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι οι Αρχές προβληματίζονται απο το αυξημένο ιικό φορτίο σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως η Φλώρινα, αλλά και περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής, όπως το Κερατσίνι και το Ίλιον, καλώντας τους κατοίκους να τηρήσουν τα μέτρα.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας, στους δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περιστερίου, Ηλίου και Αχαρνών, στην περιοχή Ζεφυρίου του δήμου Φυλής, καθώς και στο νησί της Καλύμνου, να παραμείνουν εξαιρετικά προσεκτικοί και να συνεχίσουν να είναι συνεπείς στην τήρηση των μέτρων.

Υπενθύμισε ότι τα μέτρα που ίσχυσαν τα Χριστούγεννα ισχύουν και την Πρωτοχρονιά.

Θυμίζουμε ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (29/12) ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού είναι 1047, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 136976 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 52.3% άνδρες.

Τα 5380 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 40566 (29.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα