Δίκη Φιλιππίδη: Συγκλονίζει πατέρας καταγγέλουσας – “Αν μου το έλεγε θα την έπαιρνα από αυτόν τον χώρο”

Δίκη Φιλιππίδη: Συγκλονίζει πατέρας καταγγέλουσας – “Αν μου το έλεγε θα την έπαιρνα από αυτόν τον χώρο”
INTIME NEWS

Ο πατέρας της δεύτερης καταγγέλλουσας περιέγραψε στο δικαστήριο τη συμπεριφορά της κόρης του το 2010, μετά την τελευταία προσωπική επαφή που είχε με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Ήταν στεναχωρημένη, μελαγχολική, αντιδρούσε παράξενα. Πήγαινε να πάει κάπου και επέστρεφε σπίτι. Απευθύνθηκα σε ένα ψυχίατρο συνάδελφο για να τη βοηθήσει. Την εξέτασε και της έδωσε αντικαταθλιπτικό. Το πήρε περίπου 3 μήνες. Για να τη βοηθήσω την έστελνα με μια φίλη μου να βλέπει παραστάσεις στην Επίδαυρο».

Με αυτά τα λόγια ο πατέρας της δεύτερης καταγγέλλουσας περιέγραψε τη συμπεριφορά της κόρης του το 2010, μετά την τελευταία προσωπική επαφή που είχε με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ο μάρτυρας, ο οποίος δεν γνώριζε τίποτα γύρω από τα περιστατικά που έχει καταγγέλει η κόρη του, προσπάθησε να εξηγήσει στο δικαστήριο πως ο λόγος που δεν του είχε εκμυστηρευθεί – παρά μόνο πρόσφατα – την εμπειρία της, ήταν γιατί η ίδια ντρεπόταν, ενώ «αν μου το έλεγε, το πρώτο που θα έκανα θα ήταν να την πάρω από αυτό τον χώρο».

Κατά την κατάθεση του, εξήγησε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πως ο ίδιος μεσολάβησε για να έρθει σε επαφή η κόρη του με τον κατηγορούμενο ηθοποιό, καθώς ένας φίλος του μπορούσε να το κανονίσει.

«Της έκλεισε ραντεβού με τον Φιλιππίδη κι εκείνη γύρισε ενθουσιασμένη. Της έδωσε κάποιο ρόλο, θα έκανε αντικατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Νομίζω της είπε θα την προωθήσει και στο Mega. Είχε περάσει και οντισιόν από το Mega και μετά της είπαν ότι δεν την παίρνουν» υποστήριξε.

Πρόεδρος: «Τι σας είπε για τον ρόλο στο θέατρο;»

Μάρτυρας: «Είχε γυρίσει ενθουσιασμένη, αλλά μετά από κάποιο διάστημα είπε ότι δεν τον πήρε τον ρόλο.»

Πρόεδρος: «Σας είπε για ποιο λόγο δεν την πήραν;»

Μάρτυρας: «Όχι. Ήταν στεναχωρημένη, μελαγχολική, αντιδρούσε παράξενα. Πήγαινε να πάει κάπου και επέστρεφε σπίτι. Απευθύνθηκα σε ένα ψυχίατρο συνάδελφο για να τη βοηθήσει. Την εξέτασε και της έδωσε αντικαταθλιπτικό. Το πήρε περίπου 3 μήνες. Για να τη βοηθήσω την έστελνα με μια φίλη μου να βλέπει παραστάσεις στην Επίδαυρο. Εκεί γνωρίστηκε με τον Γιώργο Κιμούλη. Αυτός ήθελε να κάνει μια παράσταση με νέους ηθοποιούς. Τους είπα ότι θα αναλάβω σαν παραγωγός το concept. Κι έτσι έγινε.

Όπως εξήγησε, ο ίδιος ενημερώθηκε από την κόρη του πριν περίπου ένα χρόνο, όταν είχαν ήδη ξεκινήσει οι καταγγελίες σε βάρος του Π. Φιλιππίδη. «Πήρα την κόρη μου και της είπα ότι ο κ. Φιλιππιδης έχει θέματα. Και μου είπε ότι “είμαι κι εγώ ένα από τα θύματα. Έχω πάρει δικηγόρο”. Στην αρχή το είδα κάπως. Αισθητικώς δε μου άρεσε. Όχι της κόρης μου, όλη η ιστορία. Όταν μίλησα μαζί της και μου είπε τι συνέβη κυρίως μετά το περιστατικό την προέτρεψα να συνεχίσει την καταγγελία» κατέθεσε, προσθέτοντας ότι η καταγγέλλουσα τον ενημέρωσε ότι την ενοχλούσε από το τηλέφωνο σεξουαλικά. «Μου είπε ότι της είπε “εγώ κάνω ότι θέλω, δε θα ξαναβγείς στο Mega, αν αλλάξεις γνώμη θα δεις τι θα κάνω”». Αυτό πάει να πει ότι της είπε πως «την καριέρα σου – όσο περνάει από μένα – δε θα τη δεις ποτέ» ανέφερε.

Πρόεδρος: «Η σχέση σας με την κόρη σας εκείνη την περίοδο;»

Μάρτυρας: «Ήταν πολύ καλές οι σχέσεις μας.»

Πρόεδρος: «Γιατί δεν σας το είπε το 2010;»

Μάρτυρας: «Ντρεπόταν για αυτό που της συνέβη και για το επάγγελμα της. Δεν ήθελε να υποβιβάσει τον χώρο της. Αν μου το έλεγε, το πρώτο που θα έκανα θα ήταν να την πάρω από αυτό τον χώρο.»

Νωρίτερα, με την ολοκλήρωση της κατάθεσης της φίλης της δεύτερης καταγγέλλουσας η οποία μάλιστα είχε συνεργαστεί επαγγελματική με τον Π. Φιλιππίδη, η μάρτυρας στράφηκε προς τον κατηγορούμενο και του είπε «κύριε Φιλιππίδη λυπάμαι», με τον ηθοποιό να απαντά: «Κι εγώ». Δύο εκ των καταγγελλουσών να βγαίνουν αναστατωμένες από τη δικαστική αίθουσα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα