Γλυκά Νερά: Ασταμάτητες έρευνες προς πάσα κατεύθυνση

Γλυκά Νερά: Ασταμάτητες έρευνες προς πάσα κατεύθυνση
Εικόνα από το σπίτι που δολοφονήθηκε η 20χρονη μητέρα στα Γλυκά Νερά Eurokinissi

Κάθε άλλο παρά έχουν εξαντλήσει την έρευνα, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, με κατεύθυνση τον εντοπισμό των αδίστακτων ληστών που στέρησαν την ζωή από την 20χρονη μητέρα, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Με ασταμάτητους ρυθμούς συνεχίζουν τις έρευνες τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής με την βοήθεια και των συναδέλφων τους από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας για την εξιχνίαση του ειδεχθούς εγκλήματος σε βάρος της 20χρονης μητέρας στην οικία της επί της οδού Παναγούλη, στα Γλυκά Νερά.

Για τον 43χρονο Γεωργιανό που συνελήφθη για την βίαιη ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων στο σπίτι τους στο Πικέρμι, μπορεί να μην προέκυψε τουλάχιστον σε πρώτη φάση κάτι, ωστόσο η έρευνα συνεχίζεται στον «κύκλο» του, δηλαδή με κατεύθυνση τους κακοποιούς που έχουν την ίδια καταγωγή και παρόμοια δραστηριότητα, μήπως μπορέσουν είτε μέσα από τις φυλακές είτε εκτός αυτών να αντλήσουν αξιοποιήσιμες πληροφορίες.

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια είναι φτωχά έως τώρα και δεν ταυτοποιείται συγκεκριμένο άτομο από αυτά, όπως και από την ανάλυση των υλικών των κλειστών κυκλωμάτων από την ευρύτερη περιοχή δεν φαίνεται να έχει προκύψει ύποπτος έως τώρα, καθώς στην πλειονότητα των υποψήφιων περιπτώσεων, εντοπίστηκαν και είναι κάτοικοι της περιοχής που δικαιολογημένα βρίσκονταν στον δρόμο εκείνη την ημέρα και εκείνες τις ώρες. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, αυτό καθιστά πιθανή την διαφυγή των δραστών από στενά της περιοχής που δεν έχουν κάμερες και τέτοια δρομάκια είναι πολλά στην γειτονιά.

Αντίστοιχα, υπενθυμίζεται ότι και μέσα από το σπίτι δεν υπάρχει οπτικό υλικό αφού από την μοναδική εσωτερική κάμερα που είχε το σπίτι, οι δράστες αφαίρεσαν την κάρτα μνήμης και έτσι η Αστυνομία όσα ξέρει για τους δράστες, τα γνωρίζει από τις καταθέσεις του συζύγου, οι οποίες βεβαίως είναι χρήσιμες και αρκετά λεπτομερείς.

Με κάθε ευκαιρία οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση τονίζουν ότι μπορεί να ερευνούν την υπόθεση προς πάσα κατεύθυνση, αλλά το κίνητρο για τις Αρχές δεν έχει έως τώρα αλλάξει και θεωρείται ακόμα ληστεία μετά φόνου. Μόνο εάν εξαντληθεί αυτό το ενδεχόμενο χωρίς αποτελέσματα θα ερευνηθεί και η πιθανότητα προσωπικού κινήτρου, για την οποία όμως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο και φαντάζει μακρινή και αδύναμη στην παρούσα φάση και με τα έως τώρα στοιχεία.

Οι καταθέσεις που λαμβάνονται από το περιβάλλον της οικογένειας και από μέλη αυτής, γίνονται γιατί πολύ απλά είναι υποχρεωμένες οι Αρχές να τις λάβουν για να έχουν μία όσο το δυνατό πληρέστερη εικόνα, όχι γιατί θεωρούν κάποιον ύποπτο.

Πρόσθετα, η λίστα υποψήφιων περιπτώσεων του παρελθόντος που παρομοιάζουν ομοιότητες και η αναζήτηση πληροφοριών από φυλακισμένους, προφυλακισμένους και γενικά κακοποιούς με ανάλογη δραστηριότητα συνεχίζεται, σε μία προσπάθεια να φτάσουν πιο κοντά στους δράστες οι Αρχές. Συνεχώς, συλλέγονται, υποθέσεις με ομοιότητες, στην πορεία κάποιες ακυρώνονται και αφαιρούνται από την σχετική λίστα και άλλες προστίθενται. Είναι μία πυρετώδης έρευνα που έχει πολύ δρόμο μπροστά της και ευτυχώς βρίσκεται στα χέρια των πιο έμπειρων και επίμονων ερευνητών της Ασφάλειας Αττικής.

Είναι μία υπόθεση που σε αρκετούς αξιωματικούς της Ασφάλειας θυμίζει την υπόθεση της ληστείας μετά φόνου σε βάρος του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη τον Απρίλιο του 2018, στην οικία του στην Κηφισιά, για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και τότε οι Αρχές αλλά και για το τι κατάφερε τελικά να πετύχει η επίμονη έρευνα, η επιμονή, η εξυπνάδα αλλά και λίγη τύχη.

Το αίμα του αγριογούρουνου

Παρότι και τότε υπήρξε έντονη συμπλοκή του θύματος με τους ληστές μέσα στο σπίτι του, τον χτύπησαν με λοστό στο κεφάλι και τον πυροβόλησαν, δεν βρέθηκε στο σπίτι το παραμικρό ίχνος αποτυπώματος ή γενετικού υλικού των δραστών. Φαινομενικά λοιπόν η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν καταδικασμένη να παραμείνει ανεξιχνίαστη, όμως οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής δεν τα παράτησαν και κατάφεραν να την εξιχνιάσουν, με τον ακόλουθο τρόπο.

Λίγο καιρό πριν την απόπειρα ληστείας και δολοφονίας σε βάρος του επιχειρηματία στο σπίτι του στην Κηφισιά, οι δράστες είχαν πάει στην Αρκαδία για κυνήγι αγριογούρουνου και μάλιστα με κλεμμένο τζιπ στο πορτ μπαγκάζ του οποίου είχαν βάλει τα θηράματά τους.

Αργότερα και ύστερα από μία διάρρηξη είχαν εγκαταλείψει το συγκεκριμένο όχημα, το οποίο εντόπισαν οι Αρχές και μέσα σε αυτό το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εντόπισε αίμα που αποδείχτηκε πως ανήκε σε αγριογούρουνο και ένας κάλυκας που βαλλιστικά ταυτοποιήθηκε με τους κάλυκες του πιστολιού από το οποίο έχασε την ζωή του ο επιχειρηματίας.

Έκτοτε οι αστυνομικοί σάρωσαν τα social media για να εντοπίσουν τυχόν αναρτήσεις από κυνήγι αγριογούρουνου εκείνη την περίοδο και ένας από τα μέλη της συμμορίας εντοπίστηκε στο Facebook να έχει «ανεβάσει» σχετική φωτογραφία και να κομπάζει για το πως κατάφερε να σκοτώσει αγριογούρουνο από κοντινή απόσταση με πιστόλι…

Αυτή ήταν η αρχή του νήματος που σύντομα οδήγησε τις Αρχές στο ξεδιπλώσουν ολόκληρο το κουβάρι της υπόθεσης και να προχωρήσουν στην σύλληψη 8 μελών της 12μελούς σπείρας με αστυνομικές επιχειρήσεις σε προάστιο των Βρυξελλών στο Βέλγιο και στην χώρα μας σε Αττική και Κορινθία. Από την συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε πως οι δολοφόνοι του Σταματιάδη ήταν υπεύθυνοι για πάνω από 120 ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σε ολόκληρη την χώρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα