Εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για εμβόλιο Pfizer και Moderna στους 18-29

Στιγμιότυπο από εμβολιαστικό κέντρο
Στιγμιότυπο από εμβολιαστικό κέντρο AP

Να κλείσουν ραντεβού ώστε να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού με τα σκευάσματα της Pfizer και της Moderna θα μπορούν σε μερικές μέρες οι νέοι ηλικίας 18-29 ετών, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γ. Γεωργαντά.

Την διάθεση των εμβολίων της Pfizer και της Moderna και στην ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών, προανήγγειλε για τις επόμενες ημέρες ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα για την την ομάδα αυτή ήταν διαθέσιμο μόνο το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης ο κ. Γεωργαντάς, οι νέοι ηλικίας από 18 έως 29 ετών θα μπορούν να εμβολιάζονται από τις επόμενες ημέρες και με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, εκτός από το μονοδοσικό της Johnson & Johnson. Τα δε ραντεβού τους θα μπορούν να κλείνονται μέσα στον Ιούνιο, ενώ από τις 7 του μήνα ξεκινούν και οι εμβολιασμοί για όσους έχουν ήδη κλείσει με Johnson .

Ο κ. Γεωργαντάς αναφερόμενος στο Πράσινο Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό, το οποίο ξεκίνησε να εκδίδεται από χθες, Τρίτη, είπε ότι ήδη το έχουν εκδώσει περισσότεροι από 81.000 πολίτες, ενώ για κάποια λάθη που υπήρξαν ως προς τον τύπο του εμβολίου έχουν ήδη διορθωθεί και όσοι τα εντόπισαν μπορούν να τυπώσουν το νέο διορθωμένο πιστοποιητικό.

Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό όσων ήδη έχουν νοσήσει, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι σε όσους έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση, θα έρθει SMS με το οποίο θα ακυρώνεται το ραντεβού για την δεύτερη, ενώ σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμα κανένα εμβόλιο, αλλά έχουν κλείσει ραντεβού, θα έρθει επίσης μήνυμα ακύρωσης και θα εμβολιαστούν αφού περάσουν 6 μήνες από τότε που νόσησαν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εμβόλιο Moderna, Εμβόλιο Pfizer, Εμβόλιο κορονοϊού, Κορονοϊός, Covid-19, Γιώργος Γεωργαντάς, Εμβόλιο Johnson & Johnson
SHARE:

24Media Network