Έβρος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην επίσκεψη Μηταράκη για τη νέα δομή-Υβρεις και αντικείμενα

Έβρος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην επίσκεψη Μηταράκη για τη νέα δομή-Υβρεις και αντικείμενα
Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης Eurokinissi

Συγκέντρωση πολιτών έλαβε χώρα τη Δευτέρα στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας από πολίτες που δεν επιθυμούν νέα δομή προσφύγων στην περιοχή τους.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή του στα σχέδια της Κυβέρνησης αναφορικά με το ΚΥΤ Φυλακίου όπως αναφέρει το e-evros.gr.

“Οχι στη νέα δομή” είναι το σύνθημα Συλλόγων, Φορέων αλλά και απλών πολιτών οι οποίοι κρατούσαν πανό με συνθήματα περιμένοντας την άφιξη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στο Δημαρχείο της Ορεστιάδας.

Κατα πληροφορίες μάλιστα στον υπουργό εκτοξεύτηκαν αυγά και άλλα αντικείμενα ενώ από τους συγκεντρωμένους ακούγονται συνθήματα όπως το “αλήτες, προδότες, πολιτικοί” που παραπέμπουν σε ακροδεξιούς σχηματισμούς.

Ο κ. Μηταράκης πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στον νομό Έβρου και στο πλαίσιο αυτής αναμένεται να επισκεφτεί και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), στο Φυλάκιο Έβρου.

Απευθυνόμενος στον δήμαρχο, πριν την έναρξη της συζήτησης, ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου σημείωσε ότι με μεγάλη χαρά θα συζητήσει τόσο με τον ίδιο όσο και με τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, τους επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση του Έβρου, στη βάση της μείωσης των ροών και της μείωσης των επιπτώσεων και για τον Έβρο και για όλη τη χώρα.

«Η πολιτική της κυβέρνησης για τη μείωση των ροών είναι αδιαπραγμάτευτη. Για την κυβέρνηση της Ν.Δ. οι ροές και το μεταναστευτικό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα και εφαρμόζουμε μια πολύ αυστηρή μεταναστευτική πολιτική που βάζει δύο με τρεις στόχους.

Τη μείωση των ροών -και πέρυσι είδατε μειώθηκαν οι ροές κατά 80%- και τον περιορισμό των επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες. Σ’ αυτές τις δύο παραμέτρους, στο πλαίσιο δηλαδή της μείωσης των ροών και της μείωσης των επιπτώσεων και για τον Έβρο και για όλη τη χώρα σ’ αυτή τη βάση, με μεγάλη χαρά θα συζητήσω μαζί σας, και μ’ εσάς και με τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, τους επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση του Έβρου.

Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι η χώρα μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι η πύλη εισόδου για τους λαθροδιακινητές για την Ευρώπη. Άρα η φύλαξη των συνόρων, οι συνοριοφύλακες και η γραμμή άμυνας, με τα κλειστά ελεγχόμενα κέντρα στο βαθμό που θα συζητήσουμε και σήμερα, είναι για εμάς απαραίτητα για να μην ξαναβιώσουμε ποτέ αυτά που βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης

Εν συνεχεία, ο Υπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με αρμόδιους φορείς.

Απερίφραστη καταδίκη από Νέα Δημοκρατία

“Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε νωρίτερα έξω από το Δημαρχείο Ορεστιάδας ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης. Καμία ακραία συμπεριφορά δεν πρόκειται να ανακόψει τις διαρκείς προσπάθειες του Υπουργείου για διάλογο με τους πολίτες του Έβρου”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα