Γιάννης Σκαφτούρος: Βρέθηκαν 10 σφαίρες στο σώμα του – Η ιατροδικαστική έκθεση

Γιάννης Σκαφτούρος: Βρέθηκαν 10 σφαίρες στο σώμα του – Η ιατροδικαστική έκθεση
Κάλυκες eurokinissi

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, από τις 15 σφαίρες των δραστών προς τον Γιάννη Σκαφτούρο, συνολικά οι 10 κατέληξαν στο κορμί του. Την ίδια ώρα, οι αρχές κάνουν λόγο για "έμπειρους εκτελεστές".

Ανατριχιαστική είναι η ιατροδικαστική εξέταση για την εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου στα Δερβενοχώρια, καθώς -όπως προέκυψε από αυτή-, από τις 15 σφαίρες των δραστών με καλάσνικοφ, συνολικά οι 10 κατέληξαν στο κορμί του 55χρονου.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι αρχές κάνουν λόγο για “έμπειρο χειριστή όπλου”, καθώς σε συνθήκες πίεσης και παρουσία κόσμου είχε το εν λόγω αποτέλεσμα, ενώ δεν αποκλείουν και τη συμμετοχή του, παλαιότερα, σε ανάλογες εγκληματικές ενέργειες, με την εκτέλεση και άλλων «συμβολαίων θανάτου».

Ο ιατροδικαστής δεν ήταν ακόμη σε θέση να πει ποια από αυτά τα τραύματα ήταν διαμπερή και ποια όχι, ωστόσο οι βολίδες από καλάσνικοφ και τα σημεία στα οποία πυροβόλησαν οι δράστες τον Γιάννη Σκαφτούρο δείχνουν ότι η εντολή που είχαν πάρει ήταν να μην υπάρξει περίπτωση το θύμα να γλιτώσει από την επίθεση.

Γιάννης Σκαφτούρος: Νέα φωτογραφία ντοκουμέντο από τη μοτοσικλέτα των δολοφόνων

Την ίδια ώρα, νέα φωτογραφία της μηχανής που εγκατέλειψαν οι δολοφόνοι του πρώην βαρυποινίτη έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ. Η μηχανή, όπως και το αυτοκίνητο το οποίο προσπάθησαν να κλέψουν κατά τη διαφυγή τους, ελέγχεται για αποτυπώματα και DNA. Σύμφωνα με μαρτυρία, οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά, και φορούσαν κουκούλες full face, για να μην φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους.

Όπως αναφέρει το ertnews.gr, η μαύρη μηχανή μάρκας Triumph είχε κλαπεί μέσα από κοντέινερ το καλοκαίρι του 2019 στην περιοχή του Ασπροπύργου. Ήδη η κλεμμένη μοτοσικλέτα και το αγροτικό αυτοκίνητο που προσπάθησαν να αφαιρέσουν οι αναβάτες της από διερχόμενο οδηγό, εξετάζονται στα εργαστήρια της αστυνομίας για γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα.

Ο οδηγός του αγροτικού, που τυγχάνει να είναι και συγγενής του Γιάννη Σκαφτούρου, στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς περιέγραψε τους δράστες, που τον απείλησαν με βαρύ οπλισμό και τον κατέβασαν από το όχημα χωρίς να τον χτυπήσουν.

Με απείλησαν με καλάσνικοφ, και μου ζήτησαν να κατέβω από το όχημα. Μιλούσαν σπαστά ελληνικά και πιθανότατα να ήταν Αλβανοί. Φορούσαν μαύρα ρούχα, full face στο κεφάλι, γάντια, γυαλιά ηλίου και ήταν μετρίου αναστήματος” είπε ο μάρτυρας που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους εκτελεστές.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν φωτογραφίες, με μηχανές που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας στα Σκούρτα, και από την ανάλυση προέκυψε πως δεν ήταν η μοτοσικλέτα που εγκατέλειψαν οι εκτελεστές του 55χρονου επιχειρηματία. Οι αξιωματικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών δεν αποκλείουν όμως να είναι τα μέλη της υποστηρικτικής ομάδας που συμμετείχαν στη άγρια δολοφονία.

Οι ερευνητές της αστυνομίας εκτιμούν πως η επιχειρησιακή ομάδα χρησιμοποίησε κινητά τηλέφωνα, πριν και μετά το συμβόλαιο θανάτου, και ήδη έχουν ζητήσει άρση του απορρήτου για να εντοπίσουν τους τηλεφωνικούς αριθμούς που ενεργοποιήθηκαν στην περιοχή το επίμαχο διάστημα της δολοφονίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα