Ηλιούπολη: Η ΕΛΑΣ πρότεινε αλλαγή δικηγόρου στην 19χρονη κοπέλα

Ηλιούπολη: Η ΕΛΑΣ πρότεινε αλλαγή δικηγόρου στην 19χρονη κοπέλα
Στον ανακριτή ο αστυνομικός που εξέδισε 18χρονη στην Ηλιούπολη Eurokinissi

H υπόθεση της 19χρονης κοπέλας που βρήκε το σθένος να καταγγείλει τους κακοποιητές της μπαίνει στην πιο δύσκολη φάση της από τη Δευτέρα. Η ΕΛΑΣ πρότεινε αλλαγή δικηγόρου.

Το δύσκολο κομμάτι της επούλωσης των πληγών στο κορμί και την ψυχή της 19χρονης κοπέλας από την Ηλιούπολη που βρήκε τη δύναμη να καταγγείλει αυτούς που την εξέδιδαν και τη βίασαν αρχίζει οσονούπω.

Η προτεραιότητα έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι η κοπέλα (έκλεισε τα 18της χρόνια πριν από μερικούς μήνες) θα έχει τη φροντίδα που της πρέπει βάσει της κατάστασή της είναι να βρεθεί η κατάλληλη δομή αλλά και οι κατάλληλοι άνθρωποι με τους οποίους θα συνεργαστεί για να ξορκίσει τους δαίμονές της και να αφήσει πίσω της το διάστημα της απίστευτης κακοποίησης.

Πώς έχει έως τώρα η υπόθεση: Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΛΑΣ πρότεινε στην κοπέλα άλλο δικηγόρο, προφανώς γιατί ενοχλήθηκε από τη δημοσιότητα που έδωσαν στην υπόθεση η Αντωνία Λεγάκη και ο Γιάννης Μυκονιάτης. Είναι ομως εξαιρετικά αμφίβολο αν η υπόθεση θα έπαιρνε την τροπή που πήρε χωρίς τη δημοσιότητα αλλά και χωρίς την παρέμβαση της φεμινιστικής οργάνωσης από τα νότια προάστια.

Η 19χρονη βρίσκεται κοντά σε δικό της άνθρωπο και προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ. Φυσικά δεν θα μπορέσει να τα καταφέρει μόνη της και αυτό πλέον το γνωρίζει καλά.

Μέσα στην εβδομάδα η κοπέλα αναμένεται να υποβληθεί και σε ιατρικοδικαστική εξέταση κάτι που θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει παρά τις μάλλον εύκολες δικαιολογίες της ΕΛΑΣ ότι “ήταν Σαββατοκύριακο”. Εφόσον δεν πραγματοποιηθεί εξέταση, θα έχουμε να κάνουμε με μία σαφέστατη και ασυγχώρητη παράλειψη εκ μέρους των αρχών.

Από εκεί και πέρα, ως προς το νομικό μέρος, τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους. Ηδη κρατούνται ο αστυνομικός (που βρισκόταν σε διαθεσιμότητα) αλλά και ο πατέρας της 19χρονης που φέρεται να την κακοποιούσε από τα 11 χρόνια της.

Τα μεγάλα ερωτήματα πάντως που προέκυψαν από το Σάββατο ουδέποτε απαντήθηκαν την Κυριακή:

Γιατί απαγορεύτηκε στην κοπέλα η πρόσβαση σε δικηγόρο μέχρι το πρωί της Κυριακής και ενώ η καταγγελία είχε γίνει ήδη το Σάββατο;

Γιατί δεν διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και γιατί όταν αυτό έγινε δεν ενημερώθηκαν οι δικηγόροι της;

Κάτω από ποιες συνθήκες στο Εσωτερικών Υποθέσεων κατέθεσε μία κακοποιημένη νεαρή γυναίκα όπως η 19χρονη;

Ηδη πάντως από το Σάββατο η ΕΛΑΣ έδειξε να ενοχλείται από τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση και η καθυστερημένη ανακοίνωση-ενημέρωση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα