Καταγγελία ΚΕΕΡΦΑ: “Φασίστας πυροβόλησε μουσουλμάνους στα Πατήσια”

Καταγγελία ΚΕΕΡΦΑ: “Φασίστας πυροβόλησε μουσουλμάνους στα Πατήσια”
Τραύμα από σφαίρα φέρει ο Αλί Ριάζ Κεερφα - Facebook

Ένοπλη επίθεση από οδηγό ταξί σε βάρος μουσουλμάνων μεταναστών καταγγέλλει το ΚΕΕΦΑ. "Ο στόχος ήταν το κεφάλι του".

Επίθεση ενόπλου κατά μουσουλμάνων μεταναστών καταγγέλλει το ΚΕΕΡΦΑ, με ανάρτησή του στο Facebook.

Όπως αναφέρει η “Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή”, το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, όταν ένας οδηγός ταξί φέρεται να πυροβόλησε 3-4 φορές τους μετανάστες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο πεζοδρόμιο, εξυβρίζοντας τους μουσουλμάνους και τραυματίζοντας τον ένα εξ αυτών.

Αναλυτικά η καταγγελία:

Ο Αλί Ριάζ, 26 ετών, εργάτης από το Πακιστάν, την Δευτέρα 2 Μάη το πρωί, δέχτηκε πυροβολισμούς στα τρία μέτρα από φασιστοειδές που κραύγαζε “γαμώ τους μουσουλμάνους”. Ο στόχος ήταν το κεφάλι του. Πυροβολήθηκε 3-4 φορές από τον οδηγό ενός ταξί μάρκας μερσεντές στη Γ Σεπτεμβρίου 113. Βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο, αρκετά κοντά στο σπίτι του, μαζί με τέσσερις φίλους. Ήταν 9.15 το πρωί και γυρνούσαν από την μεγάλη γιορτή Είντ Ουλ Φιτρ που γίνεται την πρώτη μέρα απο τη λήξη του ραμαζανιού.

Ο δράστης τους εντόπισε διότι φορούσαν όλοι παραδοσιακά ρούχα της χώρας τους, σαλβάρια και πουκαμίσες.

Η σφαίρα τον βρήκε ελάχιστα εκατοστά από το μάτι, στο κεφάλι και τον τραυμάτισε. Περίοικοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου του αφαίρεσαν σφαιρίδιο και του έκαναν τρία ράμματα.

Ο ίδιος θυμάται το ταξί να κόβει ταχύτητα, να πλησιάζει, να ανοίγει το παράθυρο του και να βγάζει το χέρι με το όπλο. Πρόλαβε να του φωνάξει: “Τι κάνεις;” Αμέσως μετά ένοιωσε κάψιμο στο κεφάλι και ζαλάδα.

Οι μετανάστες βρήκαν επίσης μία σφαίρα στο πεζοδρόμιο την οποία παρέδωσαν στην Αστυνομία.

Οι φασίστες αποθρασύνονται από την ίδια την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ με τις ισλαμοφοβικές ρατσιστικές της εκστρατείες, με τις επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας, τις καταδιώξεις και τα pushbacks στα σύνορα, τις ρατσιστικές εκκενώσεις των καμπ όπως του Ελαιώνα.

Καθώς βαδίζουμε προς τις 15 Ιούνη, την μέρα έναρξης της εκδίκασης της έφεσης της καταδικαστικής απόφασης που έστειλε τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στη φυλακή, οι φασίστες επιχειρούν ηχηρή παρουσία με δολοφονικές ρατσιστικές επιθέσεις στις γειτονιές της Αθήνας. Η φασιστική απειλή χρειάζεται να τσακιστεί στη γέννηση της.

Δεν θα επιτρέψουμε στους φασίστες να βγαίνουν παγανιά στις γειτονιές μας.

Απαιτούμε την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, άσυλο και στέγη για όλους τους πρόσφυγες.

Απαιτούμε τον εντοπισμό και την σύλληψη των φασιστών δολοφόνων.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους να δώσουμε μαζί την μάχη ενάντια στις δολοφονικές επιθέσεις των φασιστών, για να μείνουν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη φυλακή, για χαρτιά και άσυλο για όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες. Να κάνουμε την 15 Ιούνη μέρα απεργιακής κινητοποίησης και αντιφασιστικού συλλαλητηρίου έξω από το Εφετείο“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα