Κορονοϊός: “Συναγερμός” στη Θεσσαλονίκη – Τουλάχιστον 30 κρούσματα σε γηροκομείο

Κορονοϊός: “Συναγερμός” στη Θεσσαλονίκη – Τουλάχιστον 30 κρούσματα σε γηροκομείο
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε γηροκομείο της Θεσσαλονίκης. Σε εξέλιξη ιχνηλάτηση.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό σε γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τις 18 Αυγούστου ξεκίνησαν να διενεργούνται τεστ, ενώ από την ιχνηλάτηση που είναι σε εξέλιξη έχουν προκύψει, μέχρι στιγμής, περίπου 50 στενές επαφές.

Όπως αναφέρει το GRTimes.gr οι περισσότεροι που νοσούν είναι άνω των 70 ετών ενώ ανάμεσά τους υπάρχει και ένας εργαζόμενος νοσηλευτής. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους και έχουν ήπια συμπτώματα, ενώ τόσο το προσωπικό όσο και οι άνθρωποι που διαμένουν στην δομή είναι εμβολιασμένοι.

Άγνωστο παραμένει το πως έγινε η διασπορά στο γηροκομείο που εδρεύει στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, με το οποίο επικοινώνησε το GRTimes.gr, αναμένεται σήμερα νέος έλεγχος από τον ΕΟΔΥ, ο οποίος ήταν να γίνει χθες και αναβλήθηκε, προκειμένου να διαπιστώσουν ποια είναι η κατάσταση.

Στις αρχές της εβδομάδας, οι υπεύθυνοι έκαναν λόγο για αμφίβολα κρούσματα τα οποία δεν έχει επιβεβαιώσει ο ΕΟΔΥ. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι συγγενείς των ηλικιωμένων ενημερώθηκαν ότι νοσούν και μάλιστα είχε ξεκινήσει ήδη η διαδικασία της ιχνηλάτησης προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά στην κοινότητα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα