Σωτήρης Τσιόδρας: Οι ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό – LIVE EIKONA

Σωτήρης Τσιόδρας: Οι ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό – LIVE EIKONA
Ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας Eurokinissi

Το "βαρύ πυροβολικό" ρίχνει και πάλι στη μάχη η κυβέρνηση προκειμένου να προωθήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα. LIVE οι ανακοινώσεις από τον Σωτήρη Τσιόδρα

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Σωτήρη Τσιόδρα επαναφέρει η κυβέρνηση για να προωθήσει το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά του κορονοϊού που φαίνεται να έχει βαλτώσει τους τελευταίους μήνες.

Ο κ. Τσιόδρας θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολιαστικού προγράμματος.

Δείτε τις ανακοινώσεις:

 

Πρόκειται για την επανεμφάνιση του καθηγητή, πολλούς μήνες αφότου σταμάτησε να συμμετέχει στις ενημερώσεις για την πορεία της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο λοιμωξιολόγος θα αναφερθεί σε στοιχεία επιδημιολογικής μελέτης τα οποία θα αποδεικνύουν τη σημασία της περαιτέρω εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού κατά του κορονοϊού. Με το τρόπο αυτό, ένας αντικειμενικά ευρείας αποδοχής επιστήμονας ο οποίος δε μασάει τα λόγια του ακόμη και στο παρασκήνιο θα προσπαθήσει με απλό τρόπο να πείσει όσο μπορεί τους πολίτες.

Υπενθυμίζουμε ότι 4 στους 10 πολίτες είναι ανεμβολίαστοι και όπως φαίνεται από το πληθυσμό που μπορεί αν εμβολιαστεί, δηλαδή άνω των 11 ετών, στην καλύτερη περίπτωση να φτάσουμε τους 3 στους 10. Την ίδια ώρα χρειάζεται και όσοι έχουν εμβολιαστεί αν προχωρήσουμε σταδιακά σε αναμνηστική δόση.

Και στο επίπεδο της τρίτης δόσης όμως έχει παρατηρηθεί μια σχετική απροθυμία κι αυτό σε μια κρίσιμη περίοδο λόγω του ερχομού του χειμώνα και της επιδημίας της γρίπης.

«Ανησυχούμε όλοι γιατί ξέρουμε ότι η εμβολιαστική κάλυψη δεν είναι αυτή που επιθυμούμε. Όσο κρυώνει ο καιρός και μένουμε μέσα αυξάνονται τα κρούσματα», δήλωσε η Ιωάννα Παυλοπούλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών η οποία, μιλώντας στην ΕΡΤ, επισήμανε ότι ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» η γιατρός που είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, «βλέπουμε (να νοσούν) κυρίως νέες ηλικίες γιατί σε αυτές τις ηλικίες τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης είναι πολύ μικρότερα. Είναι μονόδρομος ο εμβολιασμός».

Συγκρίνοντας τα επιδημιολογικά στοιχεία την ίδια περίοδο, πέρυσι με φέτος η Ιωάννα Παυλοπούλου επισήμανε ότι τότε το στέλεχος ήταν διαφορετικό γιατί δεν είχε την ίδια μεταδοτικότητα με το στέλεχος Δέλτα.

«Δεν είναι δυνατόν να επιθυμούμε τον αριθμό των κρουσμάτων της Πορτογαλίας, τη χαλαρότητα των μέτρων της Σουηδίας, την ποιότητα και τον αριθμό των ΜΕΘ της Γερμανίας και την εμβολιαστική κάλυψη των βαλκανικών χωρών. Πρέπει να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη», τόνισε η παιδίατρος που βλέπει να κρούσματα από κορονοϊό να παραμένουν στη χώρα μας στα ύψη.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

“Ανακοινώσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα του Εμβολιαστικού Προγράμματος στην Ελλάδα θα κάνει σήμερα, στις 13:00, ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων Σωτήρης Τσιόδρας.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο Υπουργείο Υγείας και θα μεταδοθούν live από την ΕΡΤ”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version