Λάρισα: Τραγική κατάσταση στο Νοσοκομείο – Φτιάχνουν αυτοσχέδιες ΜΕΘ

Λάρισα: Τραγική κατάσταση στο Νοσοκομείο – Φτιάχνουν αυτοσχέδιες ΜΕΘ

Οριακή είναι η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ να καταγγέλλει πως το νοσοκομείο έχει καταφύγει στη δημιουργία αυτοσχέδιων ΜΕΘ για να ανταπεξέλθει στις εισαγωγές.

Σε οριακό σημείο βρίσκεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, στο οποίο κατασκευάζονται ακόμη και αυτοσχέδιες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ώστε να μπορεί το νοσοκομείο να “αντέξει” τις περιπτώσεις των ασθενών που νοσούν με κορονοϊό και χρειάζονται άμεση εισαγωγή.

Αυτό κατήγγειλαν στο GRTimes ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και ένας νοσηλευτής του νοσοκομείου, περιγράφοντας την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

Ύστερα από εντολή της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, αλλά πιθανώς και της 5ης ΥΠΕ, δόθηκε η εντολή για την ανάπτυξη τεσσάρων ακόμη κλινών ΜΕΘ, σε έναν θάλαμο που περιέχει ήδη 4 κλίνες ΜΕΘ. Στο νοσοκομείο, υπήρχαν 12 κλίνες ΜΕΘ, ενώ στη συνέχεια έγιναν 14. Επειδή όμως αυτές έχουν γεμίσει καιρό τώρα, και στη Θεσσαλία δυστυχώς δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες , αναγκάστηκε η διοίκηση να προχωρήσει στην κατασκευή τεσσάρων επιπλέον αυτοσχέδιων ΜΕΘ”, νοσηλευτής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Λαρίσης στο GRTimes.gr, εξηγώντας ότι αναφέρονται ως αυτοσχέδιες, αφού προστίθενται απλώς σε έναν θάλαμο άλλα τέσσερα κρεβάτια, μαζί με έναν αναπνευστήρα και ενδεχομένως, ένα μόνιτορ.

Ασθενείς πεθαίνουν στις κλινικές πριν μπουν σε ΜΕΘ

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Γιαννάκος, εξηγεί στο GRTimes.gr πως κατέληξαν τα νοσοκομεία της Λάρισας να δημιουργούν άρον άρον ΜΕΘ, οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν πληρούν τις προδιαγραφές, όπως αυτές ορίζονται από το πρωτόκολλο για τη δημιουργία κατάλληλων ΜΕΘ:

“Οι ΜΕΘ της Θεσσαλίας είναι γεμάτες. Έχουν διακομιστεί πολλά περιστατικά, τόσο στη Στερεά Ελλάδα, όσο στη Χαλκίδα και στη Λαμία, με αποτέλεσμα να υπάρχει και σε αυτές τις περιοχές πρόβλημα διαθεσιμότητας. Ας μην ξεχνάμε, ότι δεν ενδείκνυται για όλα τα περιστατικά η διακομιδή. Ξέρετε πόσα περιστατικά είναι στα όρια της διασωλήνωσης, αλλά δεν υπάρχουν ΜΕΘ για να εισαχθούν; Βλέπουμε ασθενείς να πεθαίνουν στις κλινικές χωρίς να έχουν μπει σε ΜΕΘ. Γι’ αυτούς τους λόγους λοιπόν αναγκάστηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, το Γενικό, αλλά και το νοσοκομείο στα Τρίκαλα, να προβούν σε κατασκευή αυτοσχέδιων ΜΕΘ. Αν οι ΜΕΘ πληρούσαν τις προδιαγραφές θα πέθαιναν λιγότεροι”.

Παντελής έλλειψη σχεδιασμού στο νοσοκομείο

Ο νοσηλευτής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Λαρίσης, αναφέρει στο GRTimes.gr, ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, υπάρχει παντελής έλλειψη σχεδιασμού: Υπάρχει παντελής έλλειψη σχεδιασμού. Δεν έγιναν ΜΕΘ, δεν ήρθε προσωπικό, ο εφοδιασμός μας με μέσα ατομικής προστασίας γίνεται με το σταγονόμετρο, ενώ ακόμη και ο τρόπος που εφοδιαζόμαστε είναι λάθος. Αντί να μας φέρνουν τις μάσκες και τα γάντια, κατεβαίνουμε όλοι οι υγειονομικοί στις αποθήκες και συνωστιζόμαστε με τις ώρες. Η διοίκηση παίρνει αποφάσεις και μέσα σε μισή ώρα τις αναιρεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, πριν λίγο καιρό αποφασίστηκε ότι η θωρακοχειρουργική κλινική θα γίνει Covid-19. Ετοιμαστήκαμε, μεταφέραμε τα μόνιτορ, τα φάρμακα, κατεβάσαμε ασθενείς και μετά μετάνιωσαν! Ξανά πίσω όλα!”, επισημαίνει, ενώ τονίζει κλείνοντας: “Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Μην ξεχνάμε ότι οι συνάδελφοί μας αποδεκατίζονται“.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα