Παρακολουθήσεις: Επισπεύδονται οι έρευνες για το Predator

Ο διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων
Ο διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Την κατά προτεραιότητα έρευνα για το παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Την κατά προτεραιότητα διερεύνηση καταγγελιών που αφορούν στο παράνομο λογισμικών παρακολουθήσεων Predator, ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώνσταντίνος Τσιάρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε πως η έρευνα για παρακολουθήσεις πολιτικών και μη προσώπων αποτελεί κομβικό στοιχείο για τη λειτουργία του κράτους Δικαίου και για αυτό θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, ότι επιχειρήθηκε η παρακολούθηση του κινητού του μέσω του συγκεκριμένου λογισμικού. Η προκαταρκτική εξέταση για το Νίκο Ανδρουλάκη διενεργείται από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ν. Σπυροπουλο, ενώ ο εισαγγελέας Γ. Νούλης έχει «χρεωθεί» την έρευνα για το δημοσιογράφο Θ. Κουκάκη.

Σύμφωνα μάλιστα με τον δημοσιογράφο, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών με αντικείμενο τις καταγγελίες του Νίκου Ανδρουλάκη «ο Διοικητής της ΕΥΠ παραδέχθηκε στην Βουλή την παρακολούθηση μου από την ΕΥΠ το 2020. Το έκανε με 4 μήνες καθυστέρηση. Ακόμη, μου μεταφέρουν πως υπονόησε πως αυτή η παρακολούθηση δήθεν έγινε μετά από αίτημα ξένης αρχής».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κωνσταντίνος Τσιάρας, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, ΕΥΠ, Υποκλοπές, Παναγιώτης Κοντολέων
SHARE:

24Media Network