Θεσσαλονίκη: Δίωξη κατά διευθυντικών στελεχών της Εθνικής Τράπεζας

Θεσσαλονίκη: Δίωξη κατά διευθυντικών στελεχών της Εθνικής Τράπεζας
Λογότυπο της Εθνικής Τράπεζας Nikos Libertas / SOOC

Για την υπόθεση με τις κλοπές στις θυρίδες - Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ειδικό ανακριτή διαφθοράς που αναμένεται να καλέσει για απολογία τους εμπλεκόμενους το προσεχές χρονικό διάστημα

Ποινικές ευθύνες σε υπαλλήλους υποκαταστήματος Εθνικής Τράπεζας της Θεσσαλονίκης, μετά την καταγγελία πελατών ότι βρήκαν άδειες τις τραπεζικές θυρίδες τους, επιρρίπτει ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης, αντεισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης.

Χθες άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα της υπεξαίρεσης από εντολοδόχο, με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του δημοσίου, καθώς τα απωλεσθέντα χρήματα και ειδικά πολύτιμα αντικείμενα ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η υπόθεση των τραπεζικών θυρίδων του συγκεκριμένου υποκαταστήματος της Θεσσαλονίκης καταγγέλθηκε αρχικά το καλοκαίρι του 2014 και από τότε βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα. Ο ένας μετά τον άλλον όμως  πελάτες διαπίστωναν πως είχαν χάσει όσα είχαν τοποθετήσει στις τραπεζικές θυρίδες τους. Συνταξιούχοι οι οποίοι είχαν βάλει μέχρι και χρήματα από το εφάπαξ τους, φοβούμενοι «κούρεμα» καταθέσεων λόγω της κρίσης. Κυρίως όμως πρόκειται για παλιές θυρίδες οι ιδιοκτήτες των οποίων είχαν κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Η υπόθεση κινήθηκε αρχικά από έναν συνταξιούχο οδοντίατρο, ο οποίος υπολογίζει ότι έχασε αντικείμενα αξίας που ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ. Ο συγκεκριμένος ήταν από τους παλιότερους ιδιοκτήτες θυρίδας στο υποκατάστημα και ήταν ο πρώτος που απευθύνθηκε αρχικά στην ασφάλεια και στη συνέχεια στη δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας μάλιστα τα μέτρα ασφαλείας των θυρίδων στο συγκεκριμένο υποκατάστημα. Μάλιστα, άλλος πελάτης, στη συζήτηση της αγωγής που κατέθεσε σε βάρος της Τράπεζας στο Ειρηνοδικείο παρουσίασε σειρά φωτογραφιών στις οποίες απεικονίζονται φίλοι του που κατάφεραν ανενόχλητοι να μπουν στον χώρο των θυρίδων, παρά τις υποτιθέμένα απαγορευτικά μέτρα, ενώ παρουσίασε μέχρι και… αντικλείδι της θυρίδας του, παρ’ ότι αυτό τεχνικά δεν μπορεί να γίνει αφού το μοναδικό κλειδί κρατάει η Τράπεζα..

Ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης ύστερα από πολύμηνη έρευνα της οικονομικής αστυνομίας βόρειας Ελλάδας άσκησε ποινική δίωξη για τις υποθέσεις επτά πελατών του συγκεκριμένου τραπεζικού υποκαταστήματος, οι οποίοι κατέθεσαν μηνύσεις για απώλειες που υποστηρίζουν ότι είχαν στο διάστημα 2011 – 2014. Κατηγορούμενοι είναι τα πρόσωπα που ήταν αρμόδια για τη φύλαξη των τραπεζικών θυρίδων, που θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις σε ανακριτή εγκλημάτων διαφθοράς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα