Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο ΑΠΘ και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο ΑΠΘ και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ
Επεισόδια στο ΑΠΘ ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/ EUROKINISSI

Νέα επεισόδια στο ΑΠΘ μεταξύ ΜΑΤ και φοιτητών. Αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν εντός του κάμπους με την έναρξη των εργασιών δημιουργίας βιβλιοθήκης στον χώρο όπου στεγαζόταν η κατάληψη "Στέκι στο Βιολογικό".

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στον προαύλιο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας.

Άτομα που συμμετείχαν στη συγκέντρωση υπέρ του πανεπιστημιακού ασύλου και κατά της αστυνομικής παρουσίας εντός του ΑΠΘ, πέταξαν αντικείμενα και πυρσούς κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, σύμφωνα με το thestival.gr.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Νωρίτερα, δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκαν εντός του ΑΠΘ και απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών από τα σκαλιά μπροστά από τη ΣΘΕ προς την πλατεία Χημείου τα συγκεντρωμένα άτομα, σύμφωνα με το voria.gr. Οι φοιτητές φώναζαν συνθήματα κατά της εισόδου της αστυνομίας στον πανεπιστημιακό χώρο και υπέρ της κατάληψης στο «Στέκι στο Βιολογικό».

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες δημιουργίας βιβλιοθήκης στον χώρο που στεγαζόταν η κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό» εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μετά την έναρξη των σημερινών εργασιών, ομάδα φοιτητών που αντιτίθενται στη μετατροπή του κτηρίου της πρώην κατάληψης συγκεντρώθηκαν στο ΑΠΘ αντιδρώντας στις εργασίες.

Νωρίτερα, δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν από το πρωί στο σημείο για την έναρξη των εργασιών εισήλθαν εντός του κάμπους και απέκλεισαν την πρόσβαση στο σημείο, περιορίζοντας τους συγκεντρωμένους μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών.

Η κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό» εκκενώθηκε μετά από 34 χρόνια στις 31 Δεκεμβρίου 2021 από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα