Θεσσαλονίκη: Μέσα στο ΑΠΘ η υδροφόρα “Αίαντας” – Νέα διαμαρτυρία των φοιτητών

Θεσσαλονίκη: Μέσα στο ΑΠΘ η υδροφόρα “Αίαντας” – Νέα διαμαρτυρία των φοιτητών
Η υδροφόρα "Αίαντας" εντός του ΑΠΘ voria.gr

Εντός του πανεπιστημιακού campus του ΑΠΘ η υδροφόρα "Αίαντας". Σε εξέλιξη νέα διαμαρτυρία φοιτητών.

Νέα διαμαρτυρία φοιτητών βρίσκεται σε εξέλιξη στην πλατεία Χημείου για τη – διαρκή πλέον – παρουσία της αστυνομίας στο ΑΠΘ, στον απόηχο των χθεσινών γεγονότων που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό φοιτητή από την ευθεία βολή κροτίδας κρότου λάμψης.

Την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από τους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ζητούν σύλλογοι φοιτητών που αυτήν την ώρα βρίσκονται μπροστά από τις αστυνομικές διμοιρίες στη Σχολή Θετικών Επιστημών.

voria.gr

Η αστυνομία φαίνεται να μην αποχωρεί από τον πανεπιστημιακό χώρο, αντιθέτως, μάλιστα, ενισχύει τις δυνάμεις της, φέρνοντας ακόμη και την ειδική υδροφόρα “Αίαντα” εντός του ΑΠΘ. Όπως αναφέρει το voria.gr, πρόκειται για την πρώτη φορά στα χρονικά που το συγκεκριμένο όχημα της αστυνομίας εισέρχεται σε χώρο Πανεπιστημίου.

voria.gr


Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην Πλατεία Χημείου και πραγματοποίησαν πορεία εντός του κάμπους, φτάνοντας μπροστά από την κοσμητεία της ΣΘΕ ενώ τόσο οι διμοιρίες της αστυνομίας όσο και το όχημα Αίαντας, τέθηκαν σε ετοιμότητα, σύμφωνα με το GRTIMES.

Εκπρόσωποι του συλλόγου διδασκόντων και του συλλόγου διοικητικού προσωπικού, πραγματοποίησαν νωρίτερα παρέμβαση, ζητώντας από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, την αποχώρησή τους, καθώς όπως είπαν οι αστυνομικοί παρουσία στο χώρο πέρα από τους προφανείς κινδύνους να υπάρξει κάποιο περιστατικό όπως ο τραυματισμός φοιτητή που σημειώθηκε χθες, ουσιαστικά δεν προσφέρει τίποτα στην εκτόνωση της κατάστασης αλλά αντίθετα συμβάλλει στη διατήρηση του κλίματος έντασης και αστυνομοκρατίας, κάτω από το οποίο δεν μπορούν να γίνονται μαθήματα σε ένα πανεπιστήμιο.

Υπενθυμίζεται ότι οδομαχίες σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης τόσο εντός όσο και εκτός του ΑΠΘ, μετά το τέλος της πορείας διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό του φοιτητή, την αστυνομική παρουσία και βία.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός, ενώ πραγματοποιήθηκαν εννέα προσαγωγές και τρεις συλλήψεις. Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα