Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στους τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στους τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια στο ΑΠΘ
Επεισόδια στο ΑΠΘ Eurokinissi

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκαν τα τρία νεαρά άτομα που συνελήφθησαν στα επεισόδια της Πέμπτης. Αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την αναβολή της δίκης.

Ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, φθορές, οπλοκατοχή, παράβαση των νόμων περί διαδηλώσεων και ναρκωτικών, κατά περίπτωση, άσκησε ο εισαγγελέας στα τρία άτομα που συνελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο ΑΠΘ.

Τα τρία άτομα, δύο 22χρονοι και ένας 21χρονος, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Μετά την αναβολή της δίκης τους, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Να σημειωθεί πως εκπρόσωποι του συλλόγου διδασκόντων και του συλλόγου διοικητικού προσωπικού, πραγματοποίησαν νωρίτερα παρέμβαση, ζητώντας από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, την αποχώρησή τους, καθώς όπως είπαν οι αστυνομικοί παρουσία στο χώρο πέρα από τους προφανείς κινδύνους να υπάρξει κάποιο περιστατικό όπως ο τραυματισμός φοιτητή που σημειώθηκε χθες, ουσιαστικά δεν προσφέρει τίποτα στην εκτόνωση της κατάστασης αλλά αντίθετα συμβάλλει στη διατήρηση του κλίματος έντασης και αστυνομοκρατίας, κάτω από το οποίο δεν μπορούν να γίνονται μαθήματα σε ένα πανεπιστήμιο.

Υπενθυμίζεται ότι οδομαχίες σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης τόσο εντός όσο και εκτός του ΑΠΘ, μετά το τέλος της πορείας διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό του φοιτητή, την αστυνομική παρουσία και βία.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός, ενώ πραγματοποιήθηκαν εννέα προσαγωγές και τρεις συλλήψεις. Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα