Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μετά το τέλος της πορείας για τις καταλήψεις

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μετά το τέλος της πορείας για τις καταλήψεις
Σοβαρά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη YouTube

Ένταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις επιχειρήσεις της αστυνομίας στο ΑΠΘ. "Βροχή" από πέτρες και μολότοφ στην Καμάρα. Πάνω απο 25 συλλήψεις.

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου και της αστυνομίας σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου (15/1) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη λήξη πορείας που πραγματοποίησαν ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αστυνομικές επιχειρήσεις εκκένωσης των καταλήψεων στο κτίριο του τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ και του εργαστηρίου Φαρμακολογίας του ΑΠΘ.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καμάρας και μετά τις δύο το μεσημέρι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, στις οδούς Εγνατία, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη, Αγίου Δημητρίου και Ιασωνίδου φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των καταλήψεων.

Η ομάδα των διαδηλωτών καθώς ολοκλήρωνε την πορεία της, στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.500 άτομα, στο ύψος της Καμάρας επιτέθηκε εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων με βροχή από βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να απαντήσουν οι αστυνομικοί με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ στο σημείο βρισκόταν και το υδροβόλο όχημα της Αστυνομίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην προσαγωγή 30 ατόμων εκ των οποίων οι 27 συνελήφθησαν.

Τα υπόλοιπα 3 άτομα αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Η κάμερα μάλιστα κατέγραψε ένα άτομο, το οποίο πετώντας μια μολότοφ προς τους αστυνομικούς, έπεσε μέσα στις φλόγες με αποτέλεσμα να πιάσει αμέσως φωτιά.

Εκατοντάδες αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν από το μεσημέρι στην περιοχή της Καμάρας, αναρτώντας πανό για την κατάληψη στο Στέκι στο Βιολογικό. Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα κατέφθασαν αλληλέγγυοι στις καταλήψεις από όλη τη χώρα και δη, τη Βόρεια Ελλάδα.

Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη ThessToday

Ήδη από νωρίς το πρωί κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί περιμετρικά της Καμάρας, ενώ κάτω υπό ισχυρή περιφρούρηση τέλει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τον φόβο ότι οι αντιεξουσιαστές ενδεχομένως να πλησιάσουν το campus μετά την πορεία.

Τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις ενίσχυσαν δέκα διμοιρίες από την Περιφέρεια, ενώ στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε και το ειδικό όχημα ρίψης νερού της ΕΛΑΣ, «Αύρα». Στο πλαίσιο της κινητοποίησης χρησιμοποιήθηκε Drone, με στόχο να επιτηρεί από αέρος την πορεία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα