Τι επιτρέπεται στο ρεβεγιόν και πώς μετακινούμαστε

Τι επιτρέπεται στο ρεβεγιόν και πώς μετακινούμαστε
Εορταστικός στολισμός στην πλατεία Συντάγματος, Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ ) Eurokinissi

Πολύ αυστηρούς ελέγχους μετά τις 10 το βράδυ, τραπέζι με άλλη μία οικογένεια και καθόλου κάλαντα περιλαμβάνει το "μενού" των φετινών γιορτών. Όσα πρέπει να γνωρίζεται για το ρεβεγιόν.

“Τα πάντα διαφορετικά φέτος”, όπως είπε χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς περιγράφοντας τον τρόπο που θα γιορτάσουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Τόνισε μάλιστα, πως αν δεν τηρηθούν τα μέτρα μέσα στις γιορτές, θα έρθουν πιο σκληρά μετά από αυτές.

Τι θα ισχύει

  • Οι οικογένειες θα μπορέσουν να βρεθούν την παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα, όπως και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ανήμερα, μέχρι 9 άτομα σε κάθε σπίτι
  • Οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί ειδικά μετά τις 22.00 το βράδυ.
  • Δεν επιτρέπονται τα κάλαντα
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί χωρίς κάποια εξαίρεση
  • Παντού αστυνομική παρουσία
  • Στις εκκλησίες θα μπορούν να πάνε πιστοί μόνο Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα. Μόνο 25 άτομα στις εκκλησίες και 50 στους Μητροπολιτικούς ναούς

Υπενθυμίζεται οτι ο κωδικός μετακίνησης στο 13033 είναι το 6 ενώ όπως είπε το πρωί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Λευτέρης Οικονόμου στον ΑΝΤ1, οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS και κατά την επιστροφή στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη, “ιδανικό είναι στις γιορτές να είμαστε μόνο με την οικογένειά μας. Αν συναντηθούμε με άλλη οικογένεια, ιδανικά θα είναι να είναι η ίδια. Να μην συμμετέχουν σε τέτοιες συναντήσεις άτομα από τις ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένοι. Αν έχουμε συμπτώματα, να μην συμμετέχουμε καθόλου σε παρόμοιες συγκεντρώσεις. Να είμαστε παντού με μάσκα και να αποφεύγουμε τις αγκαλιές και τα φιλιά. Μικρός αριθμός ατόμων να συμμετέχει στις συγκεντρώσεις”.

Για τους ταξιδιώτες

Όσοι έρχονται από Βρετανία, θα υπόκεινται σε rapid test και σε δεκαήμερη καραντίνα κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρησή τους.

Προκειμένου να βγουν από την καραντίνα οι αφιχθέντες από το Ην. Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 10ήμερο, το οποίο να είναι αρνητικό για να γίνει η άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού.

Ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών από το εξωτερικό συμπεριλαμβανομένων και των ταξιδιωτών από το Ην. Βασίλειο να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) τεστ 72 ωρών και να συμπληρώνουν υποχρεωτικά την φόρμα PLF προκειμένου να εισέλθουν στη χώρα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα