Οδηγίες Μαγιορκίνη για το ρεβεγιόν

Οδηγίες Μαγιορκίνη για το ρεβεγιόν
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης Eurokinissi

Πώς θα πρέπει να περάσουμε τις γιορτές, προκειμένου να μην βρεθούμε εκ νέου σε δυσχερή θέση στη συνέχεια, ανέλυσε ο καθηγητής Γκ. Μαγιορκίνης.

Οδηγίες για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έδωσε ο λοιμωξιολόγος, επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης την Τρίτη (22/12) κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

“Συναντήσεις σε κλειστούς χώρους, με κόσμο και χωρίς μάσκες, δημιουργούν τις βέλτιστες συνθήκες υπερμετάδοσης του ιού. Ιδανικό είναι στις γιορτές να είμαστε μόνο με την οικογένειά μας. Αν συναντηθούμε με άλλη οικογένεια, ιδανικά θα είναι να είναι η ίδια. Να μην συμμετέχουν σε τέτοιες συναντήσεις άτομα από τις ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένοι. Αν έχουμε συμπτώματα, να μην συμμετέχουμε καθόλου σε παρόμοιες συγκεντρώσεις. Να είμαστε παντού με μάσκα και να αποφεύγουμε τις αγκαλιές και τα φιλιά. Μικρός αριθμός ατόμων να συμμετέχει στις συγκεντρώσεις”.

Και συνέχισε:”Στην Ελλάδα βάσει των στοιχείων που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ η μείωση των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια συνεχίζεται. Ομοίως τα σημεία πίεσης στο σύστημα Υγείας δείχνουν υποχώρηση, αν και η κατάσταση στις μονάδες εντατικής θεραπείας παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμένη. Έως και 15% λιγότερες διαγνώσεις στην Αττική αυτή την εβδομάδα συγκριτικά με την προηγούμενη, με το αντίστοιχο ποσοστό στην Θεσσαλονίκη να φτάνει το 28%. Την ίδια στιγμή, πάντως, το επιδημιολογικό φορτίο στην συμπρωτεύουσα είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από ό,τι στην Αττική. Ιδιαίτερα επιβαρυμένη παραμένει η κατάσταση στη Δυτική Αττική και στην Κοζάνη ενώ η επιδημία στην υπόλοιπη χώρα φαίνεται να είναι γενικά σε πτωτική πορεία. Η επιδημία μπορεί να επιδεινωθεί δραματικά σε μικρό χρονικό διάστημα αλλά αποκλιμακώνεται αργά και δύσκολα”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

Ο κ. Μαγιορκίνης συνέστησε να συμμετάσχει ο πληθυσμός στο πρόγραμμα των 12.000 δωρεάν rapid test, για το οποίο η πλατφόρμα άνοιξε την Τρίτη και οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει ήδη τις 5.000. Ξεκαθάρισε ότι η πλατφόρμα δεν είναι για άτομα με συμπτώματα. Όσοι έχουν συμπτώματα θα πρέπει να απευθυνθούν στον οικογενειακό γιατρό σημείωσε.

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη του ιού, είπε ότι όπως όλα δείχνουν, έχει ελαφρώς αυξημένη μολυσματικότητα και “δεν τροποποιεί τον εμβολιαστικό μας σχεδιασμό”. 

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα