Το NEWS 24/7 μπήκε στο εμβολιαστικό κέντρο Ιλίου – Όλη η διαδικασία

Το NEWS 24/7 μπήκε στο εμβολιαστικό κέντρο Ιλίου – Όλη η διαδικασία

Στο εμβολιαστικό κέντρο που έχει προετοιμαστεί στο Κέντρο Υγείας Ιλίου, γιατροί και νοσηλευτές ετοιμάζονται για την έναρξη των εμβολιασμών. Πώς θα γίνεται ο εμβολιασμός.

Σε ένα από τα εμβολιαστικά κέντρα όπου το επόμενο διάστημα θα μπουν στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκε το News 24/7 και συγκεκριμένα σε αυτό που έχει ετοιμαστεί στο Ίλιον.

Όπως εξήγησε ο επιστημονικός υπεύθυνος του εμβολιαστικού κέντρου, Μιλτιάδης Καράμπελας, στο κτίριο υπάρχουν τρεις αίθουσες εμβολιασμού.

Οι χώροι έχουν διαμορφωθεί έτσι, ώστε να υπάρχει χώρος αναμονής, καθώς μετά την διαδικασία του εμβολιασμού, οι εμβολιασμένοι θα περιμένουν περίπου 15 λεπτά πριν αποχωρήσει από το κέντρο.

Η όλη διαδικασία θα διαρκεί περίπου 30 λεπτά (15 λεπτά ή καταγραφή ιστορικού και ο εμβολιασμός και 15 λεπτά ή αναμονή) και το εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργεί από τις 07:00 μέχρι τις 21:00 το βράδυ.

Παρών στον εμβολιασμό σε καθεμία από τις 3 αίθουσες, θα είναι ένας γιατρός, μια νοσηλεύτρια ή επισκέπτης υγείας, ενώ στο εμβολιαστικό κέντρο θα υπάρχει και ένας επόπτης γιατρός.

 

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των υπευθύνων του εμβολιαστικού κέντρου, θα υπάρχει η δυνατότητα από άποψη χρόνου, να εμβολιαστούν μέχρι 170 άτομα ημερησίως.

Στο εμβολιαστικό κέντρο θα φτάνουν μόνο όσοι έχουν κανονισμένο ραντεβού και πριν ο γιατρός ετοιμάσει τη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, θα γίνεται καταγραφή του ιατρικού ιστορικού του πολίτη, ενώ θα συμπληρώνει και τα σχετικά ερωτηματολόγια.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τα εμβόλια θα φτάνουν στο εμβολιαστικό κέντρο σε στερεα μορφή, από τους υπερκαταψύκτες όπου θα φυλάσσονται στους – 75 βαθμούς. Στη συνέχεια θα φυλάσσονται σε ψυγείο που υπάρχει στο εμβολιαστικό κέντρο και θα τα διατηρεί στους – 2 βαθμούς, ενώ ο γιατρός, θα παίρνει το εμβόλιο για την Covid-19, θα το αραιώνει με ορό – όπως προβλέπεται–και θα προκύπτει η κάθε μία από τις δόσεις του εμβολίου που θα είναι 0.30 ml και θα χορηγείται στον πολίτη.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα