Βασιλακόπουλος: “Ο ρυθμός νέων εμβολιασμών δεν είναι εντυπωσιακός”

Βασιλακόπουλος: “Ο ρυθμός νέων εμβολιασμών δεν είναι εντυπωσιακός”
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος glomex

Ο Θόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι η πανδημία βρίσκεται σε φάση αποκλιμάκωσης αλλά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους εμβολιασμούς.

Φως στο τούνελ της πανδημίας είδε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημίο Αθηνών Θόδωρος Βασιλακόπουλος ο οποίος όμως έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ρυθμό των εμβολιασμών.

«Η επιδημία αυτή τη στιγμή έχει, από το προηγούμενο κύμα αυτό της μετάλλαξης Δέλτα, σχετικώς σταθεροποιηθεί και είναι σε φάση αποκλιμάκωσης. Πλέον οι εισαγωγές είναι κάτω από 300 την ημέρα. Το ζήτημα είναι ότι θα υπάρξει μια μεγάλη μεταδοτικότητα από την Όμικρον και θα υπάρξει μια μικρή νοσηρότητα. Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί ανεμβολίαστοι, από δική τους επιλογή. Αυτοί είναι άνθρωποι πάνω από μια ηλικία που προκαλούν και την πίεση στο σύστημα υγείας» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.

Εν συνεχεία, συμπλήρωσε: «Ο ρυθμός νέων εμβολιασμών δεν είναι εντυπωσιακός. Είμαστε μόλις στις 10.000 πρώτες δόσεις κάθε μέρα. Eχουμε φτάσει να έχουμε περίπου 7.000.000 πλήρεις δόσεις. Με αυτό τον ρυθμό καινούργιων δόσεων, θα χρειαστούμε τρεις μήνες για να φτάσουμε το 1.000.000. Είναι πάρα πολύς ο χρόνος. Δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια. Πρέπει επειγόντως να αυξήσουμε τον ρυθμό εμβολιασμού, κυρίως αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί».

Σχολιάζοντας τι ισχύει με αυτούς που έχουν εμβολιαστεί αλλά δεν έχουν κάνει ακόμη την αναμνηστική δόση ο καθηγητής Πνευμονολογίας δήλωσε πως «έχει πέσει μεν η ανοσία τους και κινδυνεύουν να νοσήσουν, χωρίς να απειλείται η ζωή τους.

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι ανεμβολίαστοι και όλα τα μέτρα λαμβάνονται προκειμένου να προστατευθεί αυτή η μεγάλη ομάδα των ανεμβολίαστων στην Ελλάδα» είπε και πρόσθεσε ότι «όπου έχει εφαρμοστεί η υποχρεωτικότητα έχει βοηθήσει».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα