Βίκυ Σταμάτη: Ποινή φυλάκισης ενός έτους για την απόδραση από το Δρομοκαΐτειο

Βίκυ Σταμάτη: Ποινή φυλάκισης ενός έτους για την απόδραση από το Δρομοκαΐτειο
Η Βίκυ Σταμάτη Eurokinissi

"Η μέγιστη ποινή φυλάκισης ενός έτους πρέπει να επιβληθεί στη Β. Σταμάτη", όπως τόνισε η εισαγγελική λειτουργός, "επειδή ταλαιπώρησε ένα ολόκληρο σύστημα".

Ακόμα μία καταδίκη μετρά η Βίκυ Σταμάτη, αυτή τη φορά για την απόδραση από το Δρομοκαΐτειο τον Απρίλιο του 2015.

Στην σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ποινή φυλάκισης ενός έτους. Πρόκειται για τη μέγιστη προβλεπόμενη, η οποία σύμφωνα με την ετυμηγορία, είναι μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Αναφορικά με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, το δικαστήριο καταδίκασε πρώην εργαζόμενη του ιδρύματος που τη βοήθησε να υλοποιήσει σε ποινή φυλάκησης 18 μηνών με αναστολή, καθώς κρίθηκε ότι συνέδραμε τη Βίκυ Σταματη στο σχέδιο απόδρασης. Αθώοι κηρύχθηκαν οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι που φρουρούσαν τη σύζυγό του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και καταδικασθέντα για το «μαύρο πολιτικό χρήμα».

«Ταλαιπώρησε ένα ολόκληρο σύστημα»

Σε «ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο που σχεδιάστηκε επιμελώς και εκτελέστηκε επιμελώς από την κυρία Σταμάτη» αναφέρθηκε η εισαγγελέας, προτείνοντας την ενοχή της. Όπως υποστήριξε, «επρόκειτο για μια μητέρα που στερήθηκε το παιδί της, για μια γυναίκα που ζούσε με πολυτέλεια και αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία της να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον» ωστόσο όπως τόνισε, η κατηγορούμενη «έκανε δύσκολη τη ζωή όσων εργαζομένων βρέθηκαν δίπλα της όπως κατέθεσαν σήμερα μάρτυρες ενώ παρέσυρε και ενέπλεξε και αλλά άτομα».

Η εισαγγελική λειτουργός κατέληξε ότι «στη Βίκυ Σταμάτη πρέπει να επιβληθεί η μέγιστη ποινή φυλακισης 1 έτους όχι από εκδικητικότητα αλλά επειδή ταλαιπώρησε ένα ολόκληρο σύστημα» υποστηρίζοντας πως «μετέτρεψε μια υπηρεσία σε υπηρετικό προσωπικο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα