Αλβανικό πλοίο σώζει μετανάστες στο Αιγαίο

Αλβανικό πλοίο σώζει μετανάστες στο Αιγαίο
Πλοίο με μετανάστες AP

Περίπου 140 μετανάστες και πρόσφυγες, εκ των οποίων οι μισοί γυναίκες και παιδιά, διασώθηκαν μέσα σε τρεις μέρες από το πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Αλβανίας που περιπολεί στο Αιγαίο.

Περισσότερους από 100 μετανάστες και πρόσφυγες διέσωσε πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Αλβανίας τις τελευταίες τρεις μέρες στο Αιγαίο, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η υπουργός Άμυνας της χώρας, Όλτα Τζάσκα.

“Μόνο σε τρεις μέρες τέσσερις διαφορετικές βάρκες με περίπου 140 Αφγανούς και Σύρους μετανάστες διεσώθησαν από το πλήρωμα του πλοίου Oriku. Οι μισοί ήταν γυναίκες και παιδιά, των οποίων οι ζωές ήταν σε κίνδυνο στα θαλάσσια ύδατα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας”, δήλωσε η Τζάσκα, επισημαίνοντας ότι παρατηρείται αύξηση στην εισροή παράνομων μεταναστών.

Οι επιχειρήσεις του αλβανικού πλοίου διεξήχθη σε συνεργασία με την τουρκική και την ελληνική ακτοφυλακή. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πλοίο είναι από το 2016 στην μόνιμη ομάδα του ΝΑΤΟ που περιπολεί στο Αιγαίο, υποστηρίζοντας τις διεθνείς προσπάθειες για τον περιορισμό της εμπορίας ανθρώπων και της παράνομης μετανάστευσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα