Ο Σβαρτσενέγκερ “δίκασε” τον Τραμπ, κρατώντας το σπαθί του Κόναν

Ο Σβαρτσενέγκερ “δίκασε” τον Τραμπ, κρατώντας το σπαθί του Κόναν
Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ AP

Με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια τα έβαλε με τον Τραμπ, ενώ ορκίστηκε πίστη στον Τζο Μπάιντεν. Η εκτενής αναφορά στη "Νύχτα των Κρυστάλλων".

Με ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο YouTube ο γνωστός ηθοποιός, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ θέλησε να μιλήσει εκτενώς για την επίθεση στο Καπιτώλιο που συγκλόνισε τις ΗΠΑ την περασμένη Τετάρτη.

Ο πρώην κυβερνήτης της πολιτείας της Καλιφόρνια, έστειλε ηχηρό μήνυμα για τη δημοκρατία.

Στο βίντεό του εξιστορεί τη δική του ιστορία, τον τρόπο που μεγάλωσε στη μεταπολεμική Αυστρία και όλα όσα έμαθε από εκείνη την εποχή.

Ο Σβαρτσενέγκερ αν και Ρεπουμπλικάνος χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ τον χειρότερο πρόεδρο της ιστορίας των ΗΠΑ, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορία της «Νύχτας των Κρυστάλλων», του πογκρόμ του 1938 κατά των Εβραίων στη ναζιστική Γερμανία συγκρίνοντάς το με την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Ο πρώην κυβερνήτης στο εκτενές μαγνητοσκοπημένο του μήνυμα ορκίστηκε πίστη στον Τζο Μπάιντεν, ενώ έβγαλε ακόμα και το σπαθί του Κόναν για να παραλληλίσει τη διαδικασία σφυρηλάτησής του με την ωρίμανση της δημοκρατίας.

Η επίθεση στον Τραμπ

Ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ επιτίθεται ευθέως στον Τραμπ λέγοντας: «Ο πρόεδρος Τραμπ ενορχήστρωσε ένα πραξικόπημα με ψέματα. Ο πατέρας μου και οι συμπατριώτες καθοδηγήθηκαν με αντίστοιχα ψέματα. Θέλησε να ανατρέψει τα αποτελέσματα των δίκαιων εκλογών.

Ο Τραμπ είναι ένας αποτυχημένος ηγέτης. Η ιστορία θα τον γράψει ως τον χειρότερο πρόεδρο που υπήρξε. Το καλό είναι πως σύντομα θα είναι τόσο πολύ εκτός κλίματος όσο ένα παλιό tweet. Πατριωτισμός σημαίνει να υποστηρίζεις την πατρίδα, όχι να υποστηρίζεις τον πρόεδρό σου. Η Αμερική θα επιστρέψει από το σκοτάδι και θα λάμψει ξανά».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα