AstraZeneca: Και η Σουηδία αναστέλλει τους εμβολιασμούς

AstraZeneca: Και η Σουηδία αναστέλλει τους εμβολιασμούς
Shutterstock

Την απόφαση να αναστείλει τους εμβολιασμούς με το σκεύμασμα της AstraZeneca ανακοίνωσε ο Δημόσιος Οργανισμός Υγείας της Σουηδίας

Την παύση των εμβολιασμών κατά της Covid-19 με το εμβόλιο της AstraZeneca ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο Οργανισμός Υγείας της Σουηδίας.

Η αναστολή αποτελεί προληπτικό μέτρο, ανέφερε ο επικεφαλής επιδημιολόγος της χώρας Άντερς Τέγκνελ, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα διαρκέσει μέχρι την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας από τον ΕΜΑ.

Ήδη, πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία έχουν αναστείλει την χρήση του εμβολίου που η αγγλοσουηδική εταιρεία ανέπτυξε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μετά από αναφορές για παρενέργειες, κατά κύριο λόγο θρομβώσεις.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα δεν έχουν παρατηρηθεί τέτοια περιστατικά, ενώ η εταιρεία το Σάββατο ανακοίνωσε ότι “δεν υπάρχει καμία απόδειξη αυξημένου κινδύνου” δημιουργίας θρομβώσεων μετά τη χορήγηση του εμβολίου της. Από την πλευρά του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει συστήσει τη συνέχιση των εμβολιασμών μέχρι τη συνεδρίαση της συμβουλευτικής επιτροπής του σήμερα για το θέμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα