Australian Open: Η επιστολή που “καίει” την Tennis Australia και μπορεί να επικαλεστεί ο Τζόκοβιτς

Australian Open: Η επιστολή που “καίει” την Tennis Australia και μπορεί να επικαλεστεί ο Τζόκοβιτς
Τζόκοβιτς AP

Ένα έγγραφο αποδεικνύει ότι η Tennis Australian ενημέρωσε λανθασμένα τους μη εμβολιασμένους παίκτες ότι θα μπορούσαν να εισέλθουν στη χώρα για το Australian Open αρκεί να είχαν νοσήσει από την covid-19 τους τελευταίους 6 μήνες.

Ένα έγγραφο που διέρρευσε αποδεικνύει ότι η Tennis Australian ενημέρωσε λανθασμένα τους μη εμβολιασμένους παίκτες ότι θα μπορούσαν να εισέλθουν στη χώρα για το Australian Open αρκεί να είχαν νοσήσει από την covid-19 τους τελευταίους 6 μήνες.

Η επιστολή που στάλθηκε στις 7/12 από την Tennis Australia στην ATP, ανέφερε ότι οι μη εμβολιασμένοι παίκτες θα μπορούσαν να εισέλθουν στη χώρα αρκεί να μπορούσαν να αποδείξουν ότι είχαν νοσήσει το τελευταίο 6μηνο.

Η επιστολή αυτή περιέγραφε στους παίκτες τη διαδικασία 2 βημάτων έτσι ώστε να μπορέσουν να αγωνιστούν στο Australian Open χωρίς να χρειάζεται να εμβολιαστούν κατά της covid-19.

Σύμφωνα με το SPORT 24, οι παίκτες αυτοί χρειάζονταν ένα πιστοποιητικό ιατρικής εξαίρεσης από το εξωτερικό και μια 2η εξαίρεση υπογεγραμμένη από Αυστραλό γιατρό από ειδική ομάδα ιατρών εμπειρογνωμόνων.

Αυτό φέρεται να έχει κάνει και η ομάδα του Νόβακ Τζόκοβιτς, υποβάλλοντας αίτηση για βίζα βασιζόμενη σε πρόσφατη νόσηση στην covid-19 του Νο1 του κόσμου.

Ωστόσο, η Tennis Australia είχε ήδη ειδοποιηθεί από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, τον περασμένο Νοέμβριο, ότι δεν θα επέτρεπαν την είσοδο στη χώρα ακόμα σε μη εμβολιασμένους παίκτες ακόμα κι αν είχαν νοσήσει το τελευταίο 6μηνο.

Αυτό επιβεβαιώνει και η επιστολή που διέρρευσε σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Υγείας, Γκρεγκ Χαντ, ενημέρωσε τον CEO του Australian Open, Κρεγκ Τάιλι, ότι μια πρόσφατη νόσηση από covid-19 δεν θα έδινε ιατρική εξαίρεση στους μη εμβολιασμένους παίκτες.

“Η Αυστραλιανή Συνοριακή Αρχή έχει ενημερώσει ότι όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στην Αυστραλία θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι όπως ορίζεται από την Αυστραλιανή Τεχνική Συμβουλευτική Ομάδα Ανοσοποίησης (ATAGI).

“Σε σχέση με τις συγκεκριμένες ερωτήσεις σας, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι άτομα που προσβλήθηκαν από την covid-19 τους τελευταίους 6 μήνες και επιδιώκουν να εισέλθουν στην Αυστραλία από το εξωτερικό και δεν έχουν λάβει 2 δόσεις από εγκεκριμένο ή αναγνωρισμένο εμβόλιο από την Υπηρεσία Θεραπευτικών Προϊόντων, δεν λαμβάνοντας υπόψιν ως πλήρως εμβολιασμένοι”, αναφέρει η επιστολή του περασμένου Νοεμβρίου.

Australian Open: Η επιστολή που "καίει" την Tennis Australia και μπορεί να επικαλεστεί ο Τζόκοβιτς

Ο Τάιλι νωρίτερα είχε ζητήσει από το υπουργείο Υγείας μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τους μη εμβολιασμένους παίκτες, με τον ισχυρό άνδρα της Tennis Australia να λαμβάνει τις δύο παραπάνω σημαντικές απαντήσεις.

Οι επιστολές που έχουν σταλεί από τον υπουργό Υγείας αποδεικνύουν ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έδωσε σημαντικό χρόνο στους διοργανωτές για να ενημερώσουν τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά και τους υπόλοιπους παίκτες που επιθυμούσαν να παίξουν χωρίς να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Ο Γκρεγκ Χαντ επανέλαβε στον Κεργκ Τάιλι ότι η Tennis Australia θα πρέπει να συνεργαστεί με τους αξιωματούχους της Συνοριακής Αρχής για να διασφαλίσουν οι παίκτες το δικαίωμα συμμετοχής.

Δεν είναι γνωστό αν ο Τάιλι είχε οποιαδήποτε επικοινωνία με τον Νόβακ Τζόκοβιτς ή την ομάδα του πριν αποφασίσει ο Σέρβος να ταξιδέψει στην Αυστραλία.

Για την ώρα ο Νο1 του κόσμου παραμένει στο ξενοδοχείο Park Hotel του Κάρλτον περιμένοντας την Δευτέρα (10/1) ημέρα που θα εκδικαστεί η έφεση που έχουν υποβάλλει οι δικηγόροι του για την ακύρωση της βίζας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα